×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
 

Увеличена простата

Уринарната инконтиненция е широко разпространен проблем, от който най-често страдат хората над 60-годишна възраст, но разбира се, се среща и сред по-младите. Жените са по-предразположени. Неадекватното лечение превръща състоянието в хронично, а лечението трудоемко.

За мнозина страхът от загубата на контрол върху тази основна телесна функция е толкова стресиращ, че много от хората с инконтиненция не могат свободно да обсъждат симптомите с лекаря си. Но според д-р Сет Ландефелд, завеждащ катедрата по гериатрия в Калифорнийския университет в Сан Франциско, преодоляването на дискомфорта от тази болезнена тема, има огромно значение за предотвратяване на евентуални усложнения.

Въздействието на уринарната инконтиненция върху качеството на живот може да бъде опустошително. Да, особено що се отнася до жените. Първоначално повечето от тях използват срещу случайните изпускания специални урологични превръзки. Но тъй като с времето състоянието се влошава, контролът става все по-труден и дори превръзките с по-голям абсорбиращ капацитет са неефективни. Другият проблем е свързан с емоционалния дискомфорт и огромното неудобство, които провокира уринарната инконтиненция. Човек постоянно трябва да бъде подготвен, за да може при най-незначителния позив да посети тоалетната. И дори простите задачи, като например излизането до магазина, изискват предварително планиране, за да се набележат тоалетните в близост. Проблемът налага ограничения и по отношение на дрехите, които е желателно да бъдат в тъмни цветове, за да не проличи евентуалното изпускане.

Социалната стигма - най-преобладаващият аспект на уринарната инконтиненция. Представете си ужасa само от мисълта, че и най-безобидните кашлица или смях, могат да предизвикват изпускане. Ами ако изпускането се случи на бизнес среща или в друга социална ситуация? За жените уринарната инконтиненция е сериозна спирачка и по отношение на сексуалния живот, особено когато има нов партньор... Ето защо ако не се противодейства ефективно на уринарната инконтиненция, тя неминуемо ще доведе до социална изолация и депресия.

Видове уринарна инконтиненция. Докато при силния пол този проблем се свързва предимно с уголемената простата, то при жените е по-сложно. При тях инконтиненцията може да бъде резултат от стрес или свръхактивен пикочен мехур, като в много от случаите инконтиненцията е от комбиниран тип.

-Пикочна стрес инконтиненция – изпускане на урина при кашлица, смях или други дейности, които предизвикват натиск върху пикочния мехур.Това обикновено се случва в резултат на физически промени като бременност, раждане, менопауза и др., при които сфинктерът отслабва.

-Свръхактивен пикочен мехур - тук причините не са съвсем изяснени. При мъжете проблемът е чест резултат от нарушения във функциите на простатата, но що се отнася до жените, е трудно да се определи. Много често физиологични причини дори не се откриват. Но се предполага че стресът и напрежението играят основна роля. Свръхактивният пикочен мехур е състояние, включващо много симптоми – висока честота на уриниране през деня (между 8 и 20 пъти на ден), при което позивите са внезапни и неотложни, и/или често уриниране нощем (никтурия). Свръхактивният пикочен мехур сериозно нарушава качеството на живот, защото всяко по-дълго пътуване, разходка, кино и др., са свързани със страх. Честото ставане за тоалетна през нощта пък накъсва съня, при което човек е неработоспособен и вял през деня.

-Преливна инконтиненция. Често прокапване на урина, заради препълнен пикочен мехур. Обикновено е резултат от неспособността на пикочния мехур да се справи със съпротивлението на уретрата. Характерна е при на травми на гръбначния стълб, диабетна невропатия, камъни в пикочния мехур, простатна хиперплазия при мъжете и др.

При липса на адекватно лечение, както и с напредване на възрастта, симптомите на инконтиненция се усложняват поради различни причини, включително: намаляване на капацитета на пикочния мехур, което увеличава и честотата на уриниране; отслабване на мускулите на сфинктера,влошен мускулен тонус на пикочния мехур и др.

Конвенционалните лекарства срещу уринарна инконтиненция могат да бъдат нож с две остриета. Фармацевтичните компании са разработили редица лекарства за облекчаване симптомите на уринарна инконтиненция. Тези медикаменти включват антихолинергици, антиспазматични лекарства и др.

Мускулите, които контролират контракциите на пикочния мехур до голяма степен се контролират от невротрансмитера ацетилхолин. По този начин лекарствата, които се намесват в действията на ацетилхолин, известни като антихолинергици могат да бъдат от полза, особено при свръхактивен пикочен мехур. Те потискат неволната контракция на пикочния мехур, увеличават капацитета му и намаляват неотложната нужда от уриниране.

Антиспазматичните лекарства също имат антихолинергични свойства и отпускат мускула на пикочния мехур. Те също действат чрез намеса в работата на ацетилхолин. Въпреки че се използват от години, тяхната ефективност е съмнителна.

Основният проблем с лекарствата, които оказват влияние върху активността на ацетилхолин е, че този невротрансмитер повлиява не само мускула на пикочния мехур, но и мускулите в цялото тяло. Честите нежелани реакции от приема на подобни медикаменти включват сухота в устата и очите, главоболие, запек, ускорен сърдечен ритъм, глаукома, мускулна слабост, замайване, сънливост и безпокойство.

Неотдавнашно проучване потвърди, че тези лекарства могат да причинят сериозни психически проблеми при по-възрастните, като например отслабване на паметта и халюцинации. На неотдавнашна среща на Американската академия по неврология, д-р Джак Тсао описва случай с една 73-годишна жена, която халюцинира разговори с мъртви роднини скоро след като започва да приема стандартно лекарство срещу инконтиненция. Халюцинациите престанали след преустановяване на приема му.

Д-р Тсао и колегите му са провели мащабен експеримент върху 870 възрастни хора, продължил около 8 години.Почти 80% от участниците страдали от различни сериозни заболявания и приемали медикаменти за високо кръвно налягане, астма, болест на Паркинсон, както и антихолинергични лекарства срещу инконтиненция. Оказало се, че хората, приемали антихолинергици, получили сериозни когнитивни увреждания с около 50% по-бързо от останалите, вземали друг тип лекарства. Д-р Тсаоиронично отбелязва, че може би е по-добре да използвате памперси и да мислите ясно, отколкото обратното…

 

Ултимат бладър контрол – естествено решение при уринарна инконтиненция!

Ултимат бладър контрол е естествен продукт, източник на 100% натурален, водоразтворим екстракт от тиквено семе с изключително въздействие върху пикочната система.

Тиквеното семе (Cucurbita pepo) се използва години в традиционната медицина за лечение на функционални нарушения на пикочния мехур и затруднения при уриниране. Веществата в състава му имат директен ефект върху детрузора (мускулатурата) на пикочния мехур, както и върху целостта и функцията на сфинктерния мускул на пикочния мехур.

Изследванията показват, че екстрактът от тиквено семе има забележителен ефект при уринарна инконтиненция, особено когато е резултат от свръхактивен пикочен мехур.

Тиквените семена се оказват изключително полезни и за мъже с доброкачествена хиперплазия на простатата или уголемена простата. Мащабно проучване е установило, че екстрактът от тиквено семе, приеман в продължение на три месеца от 53 мъже на възраст между 50 и 80 години, увеличил потока на урината с 40% и намалил честотата на уриниране през нощта с 30% в сравнение с плацèбо.

 

Как действа Ултимат бладър контрол?

-Подпомага нормалната функция на пикочния мехур и укрепва неговите мускули.

-Осезаемо намалява броя и интензивността на позивите за уриниране през деня.

-Намалява честотата на нощното уриниране.

-Противодейства на неволното изпускане на урина при силен смях, кашлица, емоционално напрежение и др.



Оригинален продукт на Natural Factors, Canada от серията Ultimate™!

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.