×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Алцхаймер

Болестта на Алцхаймер е форма на деменция, която лишава човек от способността да мисли ясно, да изпълнява ежедневните си задачи и дори – да „помни“ кой е...  И тъй като стресът, който е неизменна част от живота ни се счита за решаващ фактор в развитието на това заболяване, е необходимо да знаем как да се предпазим!

Въпреки напредъка на науката, човешкият мозък все още си остава една голяма загадка.  За щастие през 2016 г. бяха направени някои много важни открития, които има решаващо значение за разгадаването на голямата „тайна“ – а именно как точно функционира мозъка.

Според последните теории, основните фактори, свързани с увреждането на мозъка биват свободните радикали, невъзможността за правилно използване на глюкозата, дефицитът на витамини, токсините от околната среда. Добрата новина е, че има възможности за естествена терапия на болестта на Алцхаймер.

Това, с което се храните ИМА огромно значение!


 

Храната е лекарство – колкото и банално да звучи, това не са празни приказки. Още през 400 г. пр.н.е. Хипократ е знаелколко важна е храната за изцелението на тялото.

Учени разполагат със сериозни доказателства, че Средиземноморската диета поддържа нормалните функции на мозъка. Според изследване на Калифорнийския университет, публикувано в American Journal of Geriatric Psychiatry, средиземноморската диета играе ключова роля за намаляване на риска от развитие на токсичните плаки и възли, свързани с болестта на Алцхаймер. Плаката се характеризира с натрупвания на токсичен протеин, наречен бета-амилоид в пространствата между нервните клетки в мозъка.

За целта се използвал ПЕТ скенер (позитронна емисионна томография), като изследването е първото, което демонстрира толкова ясно как факторите на начина на живот влияят пряко на анормалните протеини у хора със слаба загуба на памет, които не са диагностицирани с деменция.

Какво включва средизамноморската диета: риба и морски дарове; пресни плодове и зеленчуци (особено зеленолистни като спанак, зеле и зеленчуци без съдържание на скорбяла - патладжан, карфиол, артишок, домати и копър; зехтин; ядки и семена (особено бадеми и сусамово семе); бобови растения (особено леща и нахут); билки и подправки (особено риган, розмарин и магданоз); пълнозърнести продукти; богат на пробиотици кефир или кисело мляко; сирене, месо, яйца (по възможност домашни); чаша червено вино (ежедневно).

Полезни добавки за превенция, които могат да се включат и към конвенционалната терапия:


Рибено масло. Източник на критично важната за мозъка мастна киселина DHA (докозахексаенова мастна киселина), която подхранва мозъка и намалява нивата на хронично възпаление в тялото.



Витамин D3. Дефицитът на витамин D е рисков фактор за развитието на болестта на Алцхаймер. Изследванията показват, че достатъчно количество витамин D може да предотврати образуването на амилоидни плаки и възли.



Коензим Q10. Нивата на CoQ10 намаляват с напредването на възрастта. Някои изследвания показват, че приемът му може да забави развитието на болестта на Алцхаймер.



ФосфатидилсеринПодобрява комуникацията между мозъчните клетки и е от полза през ранната фаза на болестта на Алцхаймер.



Астаксантин. Мощен антиоксидант от групата на каротеноидите, който се съдържа в дивата сьомга. Превантивният прием на астаксантин в младите години от живота предоставя изключителни ползи за мозъка, категорични са специалистите.



Цинк – резултати от много изследвания показват, че хората с болест на Алцхаймер страдат от недостиг на цинк. Някои от храните с високо съдържание на цинк биват тиквени семки, говеждо месо и тъмен шоколад. Все пак, при наличие на заболяването е най-добре цинкът да се приема и под формата на хранителна добавка.



Прочетете още:

Коментари (1)

    • Теменуга Братанова
    • 2020-07-19 01:51:59
    Изключително полезна статия!

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.