×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
диабет

В зависимост от хранителния режим и лечението, които прилагате за контрол върху диабета, можете да се възползвате от някои витамини и минерали, които значително могат да подобрят състоянието ви.

 Алфа-липоева киселина (ALA). Уникален антиоксидант, който потиска действието на свободните радикали и подпомага състоянието при диабетна невропатия. Изследванията показват още, че ALA „озаптява” инсулиновата резистентност и по този начин осъществява контрол върху кръвната захар.

  

Гама-липоева киселина (GLA). Друг естествен антиоксидант, който присъства в маслото от вечерна иглика, маслото от пореч и маслото от касис. Гама-липоевата киселина се грижи за функционирането на увредените от диабетната невропатия нерви.



Биотин. Витамин В7 или както е известен още – биотин, работи в синергия с инсулина в тялото. Той участва във въглехидратния обмен, взаимодействайки си с инсулина. Биотинът активира дейността на глюкокиназа – ензимът, който контролира глюкозния обмен. Този ензим се произвежда в черния дроб, където се съхранява и биотина.

При страдащите от диабет, концентрацията на глюкокиназа в черния дроб е понижена. Допълнителният прием на биотин има положителен ефект върху нивата на глюкозата у пациентите с диабет тип 1 и 2.

Биотинът участва в синтеза и усвояването на т. нар. гликогени – натрупаните в черния дроб и мускулите въглехидрати. Витамин В7 взема участие и в процеса, наречен глюкогеогенеза, при който 16 аминокиселини се преобразуват в глюкоза. Така биотинът контролира съдържанието на захар в кръвта.



Карнитин (L-карнитин). Карнитинът е аминокиселина, известна сред повечето хора с регулиращите си теглото свойства. Човешкото тяло произвежда карнитин от аминокиселината лизин. В този процес участват витамините В6, биотин, С, както и желязо и метионин. Една от основните функции на карнитина, е да пренася дълговерижните мастни киселини през клетъчните мембрани. Когато мастните киселини достигнат митохондриите, те започват да служат като гориво за енергията, необходима на тялото. С други думи, L-карнитин помага на тялото да използва телесните мазнини в производството на енергия.

Диабетиците реагират много добре на карнитин, тъй като той понижава нивата на холестерола и триглицеридите в кръвта. Той разгражда мастните киселини в тялото и се свързва с ацилните остатъци, като по този начин понижава риска от диабетна кетоацидоза.



Хром. Хромът е изключително важен хранителен елемент в битката с диабета. Той подобрява глюкознаия толеранс, понижава нивата на глюкоза на гладно, намалява нивата на инсулина, холестерола и триглицеридите, и увеличава концентрациите на „добрия” холестерол.



Коензим Q10. Коензим Q10 е естествено срещащо се съединение в човешкия организъм, което подпомага въглехидратния метаболизъм. Установено е, че хората с диабет страдат от дефицит на коензим Q10. Съвременните клинични изследвания са доказали, че допълнителният прием на коензим Q10 води до понижение в нивата на кръвната захар и облекчава симптомите при диабетна ретинопатия.



Инозитол. Инозитолът участва в ключови телесни процеси. Той поддържа здравето на клетъчните мембрани и контролира нивата на холестерол в кръвта. Освен това, резултатите от някои проучвания показват, че инозитол може да изиграе съществена роля в предотвратяването на последиците от диабетната невропатия.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.