×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
 



 

Магнезий – това е минерал с огромно значение за здравето. Участва в над 300 биохимични реакции, поддържа функциите на клетките, помага за регулирането на калций, калий и натрий, важен е за дейността на мозъка и нервната система, костите, нормалната функция на сърцето. Дори глутатионът, най-мощният антиоксидант и често наричан „кралят на антиоксидантите”, се нуждае от магнезий за синтеза си.

Недостигът на магнезий е все по-често срещано явление, а това е жалко, защото само 1 капсула дневно Магнезий е достатъчна, за да попълни липсите! Магнезиевите продукти, освен това, са сравнително евтини и сред тях могат да се намерят такива с високо качество и на доказани в бранша производители!

 

Причини за възникване на магнезиев дефицит


Замърсяването на почвите, генетично модифицираните организми, както и химикалите в храната, която ежедневно консумираме, са фактори, които определено допринасят за понижение нивата на магнезий.

И още – установено е, че през последните години количествата магнезий в почвите са драстично ниски, което рефлектира и върху качеството на храната, която консумираме.

Някои нарушения във функционирането на храносмилателната система могат да доведат до малабсорбция на минерали, включително и на магнезий. Проблемът с усвояването на хранителни вещества е широко разпространен. В резултат от приема на някои лекарства или с напредване на възрастта, способността на организма да абсорбира ценните компоненти от храната, намалява, което налага необходимостта от прием на хранителни добавки.

 

Кои са основните симптоми, подсказващи недостиг на магнезий?



  • Крампи на долните крайници.  Мускулните крампи са мъчителни и причиняват огромно неудобство. Те се получават, когато мускулът се стегне сам, след което известно време не може да се отпусне. Тъй като магнезият участва в нервно-мускулните сигнали и мускулните контракции, се счита че той е една от главните причини за схващанията на мускулите.

  • Синдромът на неспокойните крака. Разстройство, проявяващо се чрез странни усещания в крайниците – човек изпитва непреодолимо желание да се раздвижи. Синдромът на неспокойните крака се проявява предимно през нощта, поради което което се нарушава сънят.

  • Безсъние. Магнезиевият дефицит често води до нарушения на съня, безпокойство и хиперактивност. Магнезият е от жизнено важно значение за функционирането на GABA – неесенциалната аминокиселина, действаща като успокояващ невротрансмитер в централната нервна система. GABA спомага за пренасянето на нервните импулси в организма и влияе на начина, по който реагираме на стреса, контролирайки нивата на възбудимост и напрежение. Ако не можете да се справите с безсънието, ви препоръчваме прием на около 400 мг магнезий вечер преди лягане.

  • Безпокойство. Както вече уточнихме, най-важният минерал в организма, контролира и дейността на GABA. Магнезиевият дефицит се отразява изключително неблагоприятно на нервната система, предивиквайки раздразнителност и нервност. Дори нещо повече – „простата” липса на магнезий може да доведе и до развитието на тежка тревожност и депресивни състояния.

  • Умора. Това е един от основните показатели при магнезиев дефицит. Изследване на учени от Университета на Мериленд показва, че приемът на 300 до 1000 mg магнезий дневно, потиска симптомите при хронична умора и психическо изтощение.

  • Мигрена. Магнезият е от значение за баланса на невротрансмитерите в организма. Двойно слепи, плацèбо контролирани проучвания са установили, че допълнителният прием на 360 – 600 mg магнезий дневно, намалява честотата на мигренозното главоболие с 42%.

  • Остеопороза. В човешкото тяло се съдържат приблизително 25 gr магнезий, като половината от това количество е в костите! Изследване, публикувано в Biology Trace Element, разкри че приемът на магнезий подобрява състоянието на костите и ставите само за 30 дни. В допълнение към това, авторите на изследването смятат, че магнезият дори намалява риска от развитие на остеопороза.


 

 

В кои случаи рискът от магнезиев недостиг е повишен и се налага допълнителен прием на минерала под формата на хранителна добавка?


 

  • Редовен прием на алкохол.

  • Стомашно-чревни нарушения.

  • Понижена способност за абсорбция в резултат от напредване на възрастта.

  • Диабет тип 2, сърдечно-съдови болести, високо кръвно налягане

  • Интензивен стрес в ежедневието.

  • Предменопауза и менопауза.


 

Revita Ви препръчва: Магнезиев комплекс на Nature’s Way, USA!

Продуктът Магнезиев комплекс е отличен източник на магнезий. Всяка капсула съдържа 250 mg магнезиев цитрат / оксид. За сравнение много от магнезиеви препарати, предлагани на българския пазар не предлагат толкова високи милиграми в 1 дневна доза, поради което те не са особено изгодни за българския потребител. Ниските дози магнезий са подходящи само с цел профилактика. При наличие на определени заблявания и състояния обаче, приемът на магнезий се препоръчва да бъде не по-малко от 200 mg дневно.

Теоретично, всички форми на магнезия упражняват едни и същи ефекти върху метаболизма, що се отнася до самия магнезиев йон. Съединенията, в които е включен, обаче имат някои индивидуални особености. Нека видим кои са характерните ефекти на магнезиевия цитрат и магнезиевия оксид - формите, включени в продукта на Nature's Way.

Магнезиевият оксид е най-простото съединение на магнезия. Понеже е малка молекула, моларната пропорция на магнезия е висока. Ако един мол MgO съдържа 20 г магнезиев оксид, 12 грама се падат на чистия магнезий, т.е. съдържанието му в една таблетка е 60% от общата й маса. При липса на възпаление в червата, тази форма на магнезия е добър лаксатив – по-умерен в сравнение с магнезиевия сулфат (английската сол) и магнезиевия цитрат.

Магнезиевият цитрат представлява сол на магнезия с лимонената киселина, която е природно съединение и участва активно в метаболитните пътища, най-важният от които е Цикълът на Кребс (Цикъл на лимонената киселина или Цитратен цикъл). Поради тази причина магнезиевият цитрат е лесно „разпознаваем“ от организма и има значително по добра абсорбция от тази на магнезиевия оксид (Lindberg JS, 1990). Елементното съдържание на магнезия в неговия цитрат е 16%, което обуславя по-големи дозови форми спрямо тези на магнезиевия оксид.



250 mg - дозата, съдържаща се в 1 капсула от продукта Магнезиев комплекс е подходяща при сърдечно-съдови проблеми (особено високо кръвно налягане и аритмии), диабет, прекомерна възбудимост на нервната система, безпокойство и проблеми със съня, нервност, прекомерен стрес в ежедневието, мигрена или обикновено главоболие, болезнени крампи и др.

Прочетете още: Магнезий – минерал с изключителни ползи за човешкото здраве

Коментари (1)

    • Katq genova
    • 2018-12-14 14:18:05
    Kolko stryva tazi injekciq

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.