×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Цистит настинка

 

Отделителната система е една от най-важните системи в тялото. Тя се състои от бъбреци, пикочопроводи, пикочен мехур и пикочен канал, като главната роля тук изпълняват бъбреците. Благодарение на отделителната система, продуктите от обмяната на веществата се отделят и изхвърлят под формата на урина, която се образува в бъбреците. Главна роля в отделителната система играят бъбреците, които регулират електролитния и водния баланс на тялото и изпълняват ендокринни функции, тъй като участват в образуването на еритроцитите, простагландините, активната форма на витамин D3 и др.

За съжаление отделителната система и особено бъбреците, често са изложени на различни болестотворни фактори, включително прекомерна употреба на алкохол, прием на тежки лекарства, простуда, инфекции и др. Обикновено отделителната система е най-чувствителна на атаки през есенно-зимните месеци, когато имунитетът е отслабен, а студът е навсякъде... Едни от най-често срещаните болести на отделителната система са възпалението на пикочния мехур, известно още като цистит, пиелитът – възпалението на бъбречното легенче, както и неговото усложнение – пиелонефрита, при който нефроните се възпаляват. Друго често срещано усложнение е бъбречно-каменната болест, придружена със силни болки и затруднено уриноотделяне.

Някои билки са отдавна известни с ефикасното си действие, подпомагащо нормалното протичане на бъбречната дейност и предпазването на отделителната система от заболявания. Днес тези билки могат да се намерят под формата на лесни за прием билкови екстракти със силно противовъзпалително и протективно действие.

 

Кидни бладър – силата на билките в подкрепа на отделителната система!

Кидни Бладър (Kidney Bladder) се отличава с изцяло природен фитотерапевтичен състав за поддържане доброто здраве на отделителната система – бъбреците, пикочния мехур и пикочопроводите. Всяка капсула съдържа 465 мг патентована смес  от висококачествени лечебни растения с добре установен профилактичен и терапевтичен ефект – джинджифил, синя хвойна, бяла ружа, магданоз, мечо грозде, червена калина и хидрастис.

За кого е подходящ Кидни Бладър?

-Страдащи от хронично рецидивиращи бактериални инфекции на отделителната система – цистит (на пикочния мехур), пиелонефрит (на бъбреците/бъбречното легенче), уретрит (на двата уретера и/или на уретрата), особено при трудно или непълно повлияване на състоянието от антимикробни средства;

-Страдащи от отоци поради забавена диуреза или венозен застой

-Пациенти с бъбречнокаменна болест(уролитиаза) извън острата фаза на болка и възпаление; има профилактично действие срещу бъбречните  колики;

-Здрави хора, за които е трудно да привикнат към пиенето на достатъчни количества вода и поради това предразположени към болести на отделителната система;

-Имуносупресирани пациенти (с потисната имунна система), вкл. от лекарства, както и пациенти, приемали нефротоксични медикаменти;

-При пациенти с артериална хипертония може да бъде полезна добавка към диуретичната терапия, а при съгласуване с лекуващия лекар може да се прилага и като тяхна алтернатива.

 

Повече за билките в състава на Кидни Бладър.

Джинджифил (корени). Доказано ефективно средство срещу заболявания на отделителната система както във вековната практика на традиционната китайска медицина и Аюрведа, така и в експериментални модели на бъбречна недостатъчност, където антиоксидантното действие на джинджеролите  и флавоноидите намалява значително оксидативния стрес и образуването на свободни радикали под действието на механичен натиск (хипертензия, притискане от бъбречни камъни) и токсини (бактериални, лекарствени, хранителни вещества, индустриални химикали). Зингеронът  е един от фенилпропаноидните фитохимикали на джинджифила, който е описан като противотуморен агент в нефроонкологията.

Хвойна (галбули). Нейните „плодчета“ (галбули) са богати на монотерпени, съчетаващи диуретично, противовъзпалително и антимикробно действие. Те съдържат етерично масло със силно изразено благоприятно въздействие върху органите на отделителната система. Установено е антимикробното действие на етеричното масло от хвойна срещу 16 вида патогенни микроорганизми. Резистентност на бактериите към хвойновото масло не е описана, за разлика от тази към антибиотици, която в днешно време е реална заплаха за здравето.

Магданоз. Известен природен диуретик, познат още от древността и описан в египетските папируси. Във формулата Кидни Бладър е включен поради изразеното му диуретично и противооточно действие. Екстрактът от магданоз действа в кортекса и медулата на бъбреците, като инхибира натриево-калиевата АТФ-аза – ензим, регулиращ транспорта на алкалните йони и осмотично свързаната с тях вода. Инхибираният ензим засилва отделянето на вода и калий в лумена и това води до диуреза. За разлика от стандартните диуретици, магданозът не води до загуба на калий, понеже листата му са богат източник именно на този ценен минерал, както и на магнезий и калций. Активните му компоненти – фенилпропаноиди, терпеноиди и флавоноиди, имат още противовъзпалително, антиоксидантно и антимикробно действие.

Ружа. Полизахаридните слузи, които се съдържат в нея имат омекчаващо и защитно действие върху лигавиците на отделителните органи, като проявяват антиадхезивен ефект срещу патогенните микроорганизми. Предпазват лигавицата от дразненето на песъчинки и камъчета. Осигурява защита за паренхимната тъкан срещу свободно-радикалово увреждане в хода на възпалителния процес.

Мечо грозде (листа). Натурален антисептик, чийто основен принцип на действие е фенолният гликозид арбутин, отделящ в урината хидрохинон (пара-хидроксифенол) с дезинфекционен ефект. Отлично профилактично средство срещу цистити и пиелонефрити. Съдържа значително количество танини, чието адстрингентно действие стабилизира лигавицата на пикочните пътища.

Червена калина (кора). Един от най-мощните природни миорелаксанти по отношение на гладката мускулатура на отделителната и полова система. Действа обезболяващо и спазмолитично.  Съдържа органични киселини, танини, флавоноиди и тритерпенови сапонини. Има и хипотензивно действие върху бъбречните кръвоносни съдове.

Хидрастис (корени). Традиционно северноамериканско лечебно растение, чийто корен e богат на противовъзпалителни съставки като изохинолинови алкалоиди, като берберин и хидрастин. Те проявяват мощно спазмолитично действие и спомагат за профилактиката на бърбечните колики при уролитиаза. Коренът на растението съдържа още ферулова и ферулоилхинна киселина, сапонини, смола и етерично масло, известни с антиоксидантните си ефекти.

Кидни Бладър (Kidney Bladder) е изцяло вегетариански продукт. Капсулите са произведени от целулозни производни с растителен произход. Не съдържа оцветители, консерванти, соеви продукти, глутен или млечни производни. Продукт, свободен от ГМО (Non-GMO Project Verified). Точният му състав е гарантиран със сертификат Tru-ID, удостоверяващ чистотата и безопасността на състава в храните и натуралните продукти. Подходящ е за възрастни и деца над 12 годишна възраст. В препоръчаните дози (3 пъти по 2 капс. с адекватен прием на  течности) е напълно безопасен. Да не се използва от хора, алергични към растения от сем. Сенникоцветни (магданоз, копър, анасон и др.), както и при бременност.



Производител: Nature’s Way, USA. Вносител: Ревита ООД. За повече въпроси: 02/9530583

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари (9)

    • ivan solanov
    • 2017-01-09 15:59:45
    Имам бъбречна недостатъчност с подагрозен артрит и креатенина ми е висок -170 уреята 9 та Ви питам това чудо ще ми помогне ли малко да свали тези стойности въпреки че от 17г пия по 2 л алкална вода всеки ден ?????????
    • д-р Аелита Петрова
    • 2017-01-11 17:28:24
    Здравейте, Този продукт е подходящ за профилактика и при функционални отклонения в бъбречната функция. Вашето заболяване е свързано със сериозни органични изменения и Кидни бладър е неподходящ. Може да приемате Босвелия 1 месец и да изследвате отново креатинин-урея. Ако няма промяна, не продължавайте. д-р Аелита Петрова лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
    • Георги
    • 2017-02-22 12:38:10
    Здравейте, Имам бактериална инфекция, може би вече над 20 години, като не мога да се справя с нея по никакъв начин. На десет годишна възраст ми е правена пластика на уретера, както и на пикочния мехур, от тогава е и тази инфексия. Преди две години поради страх и неудобство търпях болки в бъбрека в продължение на месец, което доведе до хидронефроза трета степен. Наложи се да ми поставят перкотанна нефростома, която я махнаха на петия месец. Това е и причината да се появят и друг вид бактерии. Отказах се антибиотично лечене, понеже е неефикасно, с много краткотраен ефект. Дори, вече бактериите, които се изолират при изследване на урината (E-coli) са станали резистентни към някои от антибиотиците. Мога ли да приемам Кидни Бладър и ще има ли положителен ефект, и ако да, то колко време трябва да го приемам, за да се изисти отделитената ми система? Благодаря. Поздрави, Георги
    • д-р Аелита Петрова
    • 2017-03-01 16:52:31
    Здравейте, Кидни Бладър е подходящ при хронични инфекции на бъбреците, пикочния мехур и пикочните пътища. При интензивна употреба, с антибактериален ефект, се приема 3 пъти по 2 капс., за не повече от две седмици, 2-3 пъти в годината. По 1-2 капс. дневно, като допълнение към основното антихипертонично и антидиуретично лечение и със знанието на лекуващия лекар, може да се приема 2-3 месеца и след почивка от 1-2 седмици отново. За съжаление, не мога да предвидя доколко изразен ще е ефектът при Вас, тъй като ефектът на всяко лекарство и добавка зависи от голям брой индивидуални фактори. д-р Аелита Петрова лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
    • Ромил
    • 2017-02-28 14:53:42
    Мога ли да вземам Кидни Бладър при Поликистоза на бъбреците и висок креатинин.
    • д-р Аелита Петрова
    • 2017-03-06 17:05:48
    Здравейте, Високият креатинин, както знаете, е показател за бъбречна недостатъчност. При леко до умерено изразена хронична бъбречна недостатъчност, може да опитате с Кидни Бладър, но реакцията е индивидуална. Добре е да уведомите лекуващия лекар. Добре е да започнете с 3 по 1 капс. няколко дни и ако се чувствате добре, да увеличите до препоръчаната доза от 3 по 2 капс. д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
    • Нели
    • 2017-03-01 18:05:28
    Привет, откриха ми поликистозата на бъбреците и черния дроб. Би ли ми повлиял добре продукта.
    • д-р Аелита Петрова
    • 2017-03-07 16:09:03
    Здравейте, Продуктът е ефективен при леки форми на заболяванията и за профилактика при функционални отклонения. д-р Аелита Петрова лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
    • Христо Христов
    • 2023-11-19 22:04:44
    Здравейте, креатенина ми е 407мл. Кидни Бладър ще ми помогне ли?

    Здравейте,

    Кидни бладър има противовъзпалителен и диуретичен ефект, и може да допринесе за пречистване на бъбречното легенче/ пикочните пътища от натрупани микрокристали, с което донякъде да подобри бъбречната функция, но не е достатъчен за лечение на бъбречна недостатъчност. Повишеният креатинин е показател за увредена бъбречна функция и изисква лечение от нефролог. Самолечението е неподходящо и може да доведе до усложнения.

    Поздрави,

    Д-р Аелита Петрова

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.