Search
Филтрирай по...

BioCell Collagen® предпазва кожата от фотостареене

Колаген за гладка кожа
Трябва ли да приемаме колаген, за да защитим още по-добре кожата си от слънцето?

Според ново лабораторно проучване, публикувано в Journal of Functional Foods, патентованата съставка BioCell Collagen®, която е източник на колаген, хиалуронова киселина и хондроитин сулфат, поддържа здравето на кожата при излагане на слънце.

В проучването се посочват следните ефекти на BioCell Collagen®:

  • повишава съдържанието на хиалуронова киселина в кожата;
  • предотвратява трансепидермалната загуба на вода;
  • подобрява еластичността на кожата;
  • намалява появата на фини линии и бръчки.

Фотостареенето представлява увреждане на кожата, причинено от излагане на ултравиолетовите слънчеви лъчи. То е причина за 90% от видимите промени в кожата и засяга най-външните кожни слоеве. Фотостареенето е свързано с преждевременна поява на бръчки, фини линии, както и загуба на еластичност и влага.

Резултатите от горепосоченото проучване показват, че в комбинация с висококачествен слънцезащитен продукт, BioCell Collagen® подхранва кожата в дълбочина и видимо намалява признаците на фотостареене.

Подробни констатации от рецензираното проучване са публикувани в Journal of Functional Foods и са достъпни за разглеждане на ScienceDirect.

Какво е BioCell Collagen®

BioCell Collagen® е патентована съставка, източник на колаген тип II, хиалуронова киселина и хондроитин сулфат с първокласно качество и висока степен на усвояване.

Колагенът в BioCell Collagen® се състои от микроскопични пептиди, които бързо преминават в кръвния поток. Той е в хидролизирана форма, отличаваща се с висока степен на усвояване. Иззет е от стерналния хрущял на пилета, отгледани в Европа и в САЩ без употреба на антибиотици, и съобразно най-строгите изисквания за Добри производствени практики.

Хиалуроновата киселина също е с ниско молекулно тегло – благодарение на малкия размер на молекулата си, тя също е високо бионалична и има оптимална абсорбция.

Повече от 20 рандомизирани, двойно слепи, плацебо-контролирани изпитвания доказват ползите на BioCell Collagen® по отношение на кожата и ставите. Притежава 7 патента за безопасност и ефективност. Има статут GRAS, гарантиращ, че при процеса на производство са спазени правилата за Добри производствени практики (GMP)!

Производител: BioCell Technology LLC – високотехнологична компания, чиято сфера на дейност е насочена към производството на най-иновативните съставки в областта на здравето и красотата.   

Разгледайте още:

Свързани продукти

Още по темата

Детокс
Диети и отслабване

Детокс на черния дроб съдейства за отслабването след карантината

  Принудителната карантина, следствие на пандемията от Covid-19, наложи много промени в начина ни на живот. Една от последиците й беше продължително заседяване вкъщи, намалена физическа активност и последващо натрупване на килограми. Все повече хора

Прочетете повече »
Зрение
Експертни мнения

Как да се храним, за да имаме добро зрение

Защо диетата в важна за здравето на очите? Вижте съветите на специалиста – Доц. Виолета Чернодринска!   Визитка: Доц. Виолета Чернодринска дм, специализирана Очна болница Визус. Завършила Медицински университет София. Специализира Детски очни болести в

Прочетете повече »
Проблеми със съня
Полезни съвети

Какво да правим, ако детето има проблеми със съня

  Ако детето има проблеми със съня, последиците касаят не само неговото здраве. Подобно състояние ангажира цялото семейство и поставя на изпитание нервите на родителите. Да, сънят е здраве, пълноценната почивка е от съществено значение

Прочетете повече »

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top