Search
Филтрирай по...

BioCell Collagen® предпазва кожата от фотостареене

Колаген за гладка кожа
Трябва ли да приемаме колаген, за да защитим още по-добре кожата си от слънцето?

Според ново лабораторно проучване, публикувано в Journal of Functional Foods, патентованата съставка BioCell Collagen®, която е източник на колаген, хиалуронова киселина и хондроитин сулфат, поддържа здравето на кожата при излагане на слънце.

В проучването се посочват следните ефекти на BioCell Collagen®:

  • повишава съдържанието на хиалуронова киселина в кожата;
  • предотвратява трансепидермалната загуба на вода;
  • подобрява еластичността на кожата;
  • намалява появата на фини линии и бръчки.

Фотостареенето представлява увреждане на кожата, причинено от излагане на ултравиолетовите слънчеви лъчи. То е причина за 90% от видимите промени в кожата и засяга най-външните кожни слоеве. Фотостареенето е свързано с преждевременна поява на бръчки, фини линии, както и загуба на еластичност и влага.

Резултатите от горепосоченото проучване показват, че в комбинация с висококачествен слънцезащитен продукт, BioCell Collagen® подхранва кожата в дълбочина и видимо намалява признаците на фотостареене.

Подробни констатации от рецензираното проучване са публикувани в Journal of Functional Foods и са достъпни за разглеждане на ScienceDirect.

Какво е BioCell Collagen®

BioCell Collagen® е патентована съставка, източник на колаген тип II, хиалуронова киселина и хондроитин сулфат с първокласно качество и висока степен на усвояване.

Колагенът в BioCell Collagen® се състои от микроскопични пептиди, които бързо преминават в кръвния поток. Той е в хидролизирана форма, отличаваща се с висока степен на усвояване. Иззет е от стерналния хрущял на пилета, отгледани в Европа и в САЩ без употреба на антибиотици, и съобразно най-строгите изисквания за Добри производствени практики.

Хиалуроновата киселина също е с ниско молекулно тегло – благодарение на малкия размер на молекулата си, тя също е високо бионалична и има оптимална абсорбция.

Повече от 20 рандомизирани, двойно слепи, плацебо-контролирани изпитвания доказват ползите на BioCell Collagen® по отношение на кожата и ставите. Притежава 7 патента за безопасност и ефективност. Има статут GRAS, гарантиращ, че при процеса на производство са спазени правилата за Добри производствени практики (GMP)!

Производител: BioCell Technology LLC – високотехнологична компания, чиято сфера на дейност е насочена към производството на най-иновативните съставки в областта на здравето и красотата.   

Разгледайте още:

Свързани продукти

Още по темата

Мед от манука
Здраве и красота

Мед от манука – защо е толкова специален

Медът от манука е една от най-полезните суперхрани. Използва се предимно с терапевтични цели, а уникалните му свойства помагат при широк спектър здравословни проблеми – отслабен имунитет, възпалено гърло и кашлица, храносмилателни смущения, акне, гингивит

Прочетете повече »
Природна аптечка
Полезни съвети

Природна аптечка за първа помощ по време на ваканцията

Лятната ваканция е времето за дългоочакваната ни почивка и отдих, но тя често бива помрачена от някой неприятен инцидент или здравословен проблем. В такъв случай природните продукти се оказват бързо и лесно решение, ако разполагаме

Прочетете повече »
Фертилитет
Експертни мнения

Митохондриалната функция и мъжкия фертилитет

Митохондриите са органели, намиращи се във всички човешки клетки, отговорни за производството на клетъчна енергия и поради това участващи във всички жизнени процеси. Особено важна е оптималната митохондриална функция за клетките, които се размножават бързо

Прочетете повече »

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top