Search
Филтрирай по...

BioCell Collagen® предпазва кожата от фотостареене

Колаген за гладка кожа
Трябва ли да приемаме колаген, за да защитим още по-добре кожата си от слънцето?

Според ново лабораторно проучване, публикувано в Journal of Functional Foods, патентованата съставка BioCell Collagen®, която е източник на колаген, хиалуронова киселина и хондроитин сулфат, поддържа здравето на кожата при излагане на слънце.

В проучването се посочват следните ефекти на BioCell Collagen®:

  • повишава съдържанието на хиалуронова киселина в кожата;
  • предотвратява трансепидермалната загуба на вода;
  • подобрява еластичността на кожата;
  • намалява появата на фини линии и бръчки.

Фотостареенето представлява увреждане на кожата, причинено от излагане на ултравиолетовите слънчеви лъчи. То е причина за 90% от видимите промени в кожата и засяга най-външните кожни слоеве. Фотостареенето е свързано с преждевременна поява на бръчки, фини линии, както и загуба на еластичност и влага.

Резултатите от горепосоченото проучване показват, че в комбинация с висококачествен слънцезащитен продукт, BioCell Collagen® подхранва кожата в дълбочина и видимо намалява признаците на фотостареене.

Подробни констатации от рецензираното проучване са публикувани в Journal of Functional Foods и са достъпни за разглеждане на ScienceDirect.

Какво е BioCell Collagen®

BioCell Collagen® е патентована съставка, източник на колаген тип II, хиалуронова киселина и хондроитин сулфат с първокласно качество и висока степен на усвояване.

Колагенът в BioCell Collagen® се състои от микроскопични пептиди, които бързо преминават в кръвния поток. Той е в хидролизирана форма, отличаваща се с висока степен на усвояване. Иззет е от стерналния хрущял на пилета, отгледани в Европа и в САЩ без употреба на антибиотици, и съобразно най-строгите изисквания за Добри производствени практики.

Хиалуроновата киселина също е с ниско молекулно тегло – благодарение на малкия размер на молекулата си, тя също е високо бионалична и има оптимална абсорбция.

Повече от 20 рандомизирани, двойно слепи, плацебо-контролирани изпитвания доказват ползите на BioCell Collagen® по отношение на кожата и ставите. Притежава 7 патента за безопасност и ефективност. Има статут GRAS, гарантиращ, че при процеса на производство са спазени правилата за Добри производствени практики (GMP)!

Производител: BioCell Technology LLC – високотехнологична компания, чиято сфера на дейност е насочена към производството на най-иновативните съставки в областта на здравето и красотата.   

Разгледайте още:

Свързани продукти

Още по темата

Андрографис срещу коронавирус
Всички Новини за Covid-19

Доказано: билковият екстракт от Андрографис помага срещу коронавирус при потвърдена ниска токсичност

  Природните съединения, получени от растения, имат огромен потенциал и си струва да бъдат проучени, за да се идентифицират мощни антивирусни средства срещу коронавирусите, смятат водещи учени. Така например познатата от векове азиатска билка андрографис

Прочетете повече »
Пробиотици за перфектно жензко здраве
Здраве и красота

Пробиотици за добро женско здраве и повишен имунитет

Киселото мляко е сред най-популярните храни не само по нашите географски ширини и това не е случайно – ползите му за здравето ни са безспорни. Всеизвестно е, че предците ни често са го слагали на

Прочетете повече »
Загуба на обоняние
Всички Новини за Covid-19

Как да възвърнем обонянието си след Covid-19

  Болни сте или вече сте преболедували Коронавирус и сте загубили вкус и/или обоняние? Искате ли да се отървете от това неприятно последствие от Covid-19? Ето няколко лесни трика как да се случи това Загубата

Прочетете повече »

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top