Search
Филтрирай по...

BioCell Collagen® предпазва кожата от фотостареене

Колаген за гладка кожа
Трябва ли да приемаме колаген, за да защитим още по-добре кожата си от слънцето?

Според ново лабораторно проучване, публикувано в Journal of Functional Foods, патентованата съставка BioCell Collagen®, която е източник на колаген, хиалуронова киселина и хондроитин сулфат, поддържа здравето на кожата при излагане на слънце.

В проучването се посочват следните ефекти на BioCell Collagen®:

  • повишава съдържанието на хиалуронова киселина в кожата;
  • предотвратява трансепидермалната загуба на вода;
  • подобрява еластичността на кожата;
  • намалява появата на фини линии и бръчки.

Фотостареенето представлява увреждане на кожата, причинено от излагане на ултравиолетовите слънчеви лъчи. То е причина за 90% от видимите промени в кожата и засяга най-външните кожни слоеве. Фотостареенето е свързано с преждевременна поява на бръчки, фини линии, както и загуба на еластичност и влага.

Резултатите от горепосоченото проучване показват, че в комбинация с висококачествен слънцезащитен продукт, BioCell Collagen® подхранва кожата в дълбочина и видимо намалява признаците на фотостареене.

Подробни констатации от рецензираното проучване са публикувани в Journal of Functional Foods и са достъпни за разглеждане на ScienceDirect.

Какво е BioCell Collagen®

BioCell Collagen® е патентована съставка, източник на колаген тип II, хиалуронова киселина и хондроитин сулфат с първокласно качество и висока степен на усвояване.

Колагенът в BioCell Collagen® се състои от микроскопични пептиди, които бързо преминават в кръвния поток. Той е в хидролизирана форма, отличаваща се с висока степен на усвояване. Иззет е от стерналния хрущял на пилета, отгледани в Европа и в САЩ без употреба на антибиотици, и съобразно най-строгите изисквания за Добри производствени практики.

Хиалуроновата киселина също е с ниско молекулно тегло – благодарение на малкия размер на молекулата си, тя също е високо бионалична и има оптимална абсорбция.

Повече от 20 рандомизирани, двойно слепи, плацебо-контролирани изпитвания доказват ползите на BioCell Collagen® по отношение на кожата и ставите. Притежава 7 патента за безопасност и ефективност. Има статут GRAS, гарантиращ, че при процеса на производство са спазени правилата за Добри производствени практики (GMP)!

Производител: BioCell Technology LLC – високотехнологична компания, чиято сфера на дейност е насочена към производството на най-иновативните съставки в областта на здравето и красотата.   

Разгледайте още:

Свързани продукти

Още по темата

Уебинар как да отслабнем с Енджи Касабие
Уебинар

Уебинар: Как да контролираме апетита и да отслабнем здравословно с д-р Енджи Касабие (видео)

Безплатен уебинар на тема: Как да контролираме апетита и да отслабнем здравословно Полезни съвети от д-р Енджи Касабие – нутриционист и диетолог как да отслабнем без лишения и да задържим резултатите. Можем ли да се

Прочетете повече »
Хиперактивност и дефицит на вниманието
Здравословно хранене

Дефицит на вниманието и хиперактивност: каква да бъде диетата

Синдромът на дефицит на вниманието и хиперактивност засяга между 3 и 5% от децата в предучилищна и училищна възраст. Това означава, че в средностатистически клас поне едно дете е засегнато от този проблем.  Има ли

Прочетете повече »
Полезно

Избери продукт на Natural Factors и помогни на дете в нужда!

  Всяко дете заслужава да има семейство, да получава грижи и обич, да расте в здравословна среда, в която да се чувства щастливо. Компания Natural Factors силно вярва в тази идея и за да даде

Прочетете повече »

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top