×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

целулитПо отношение на класификацията на целулита според проучванията на различни автори, най-често разграничаваме 4 вида целулит според тежестта и 4 вида според консистенцията. Специалисти по темата са на мнение, че целулитът има и много подвидове, които биват над 20 на брой.

За класификация - степен на тежест на целулита, може да се използва скалата на Nurnberger – Muller, която има четири степени:

0 – степен. Кожата на бедрата е гладка на вид (когато пациентката лежи или е изправена) и при притискане не се забелязва феномена на „портокалова кора”.

Първа степен. Кожната повърхност е гладка на вид, при това пациентката лежи или е изправена, но при притискане се забелязва феноменът на „портокаловата кора”.

Втора степен. Кожата е гладка когато пациентката лежи, но при изправяне се вижда „портокалова кора”.

Трета степен. Когато феноменът „портокалова кора” се забелязва и в легнало положение.

В българската класификация на целулита, според И. Топузов (1995), също има 4 степени, но третата степен има два подвида „а” и „б”. Той смята, че изследването на целулита върху само един участък от кожата не е достатъчно и често се случва при една и съща пациентка да се открие различен по тежест целулит. Авторът от определените пет зони на женското тяло формира т. нар. „Целулитен бал”. Тези зони са: корем, хълбок, ханш, бедро отпред (средна трета) и бедро отстрани (брич). Различните степени носят съответен брой точки за т. нар. „Целулитен бал”, както следва:

Първа степен -1 точка;  Втора степен-2 точки; Трета „а”  степен – три точки; Трета „б” степен-4 точки; Четвърта степен – 5 точки.

Според тежестта си, целулитът бива 4 основни степени

Първа степен – „начална“. Среща се предимно в пубертетната възраст при девойките / 12-15 години/ или в началото на образуването си в даден участък на тялото. Соматоскопски не се забелязва. Мануално при набиране с ръце не се виждат грапавини. Единствено термовизуалната диагностика показва леки цветови нюанси – знак за начално смущение в микроциркулацията.

Втора степен – „едемна“. Среща се много често във всички възрасти и във всяка от целулитогенните зони. Соматоскопски не се забелязва грапавост, но при набиране с ръце се получава типичната „портокалова кора“. Термовизуалната диагностика показва различия в цветовете, като „студените“ /целулитни/ зони дифузно преливат в околните незасегнати тъкани.

Трета степен – „леопардова кожа“. Соматоскопски се характеризира с едва забележими грапавини. Мануално те изпъкват добре, като варират от „портокалова кора“ – ситни грапавини , до „феномен на матрака“ – едри вдлъбнатини по кожата. Термовизуалната диагностика показва контрастиращи цветове, като целулитните възли /микронодули/ са ясно ограничени от околните тъкани.

По наши данни третата степен се среща изключително често, като с термовизуална диагностика ясно се открояват два нейни подвида /те могат да се диагностицират и соматоскопски/:

3 - а степен – кожната повърхност е относително гладка, когато пациентката лежи, но при изправяне се появява „портокалова кора“ или „феномен на матрака“. Термовизуалната диагностика показва ясно отграничени от околните тъкани множествени целулитни възли, чиито размери са не по-големи от 3 см.

3 –б степен – „портокаловата кора“ или „феномена на матрака“ се забелязват и в легнало положение; термогравски  от сливането на малките целулитни възли са се получили големи агломерати, чиито размери надминават 3 сантиметра в диаметър.

Четвърта степен – „възловидна“. Тя личи ясно соматоскопски, кожата е неравна, груба със силно изпъкващи грапавини и ясни дълбоки бразди. При палпация се опипват твърди и големи подкожни възли. Термовизуалната диагностика  показва ярко откроени многоъгълни фигури на студен, почти черен фон.

Според консистенцията си, целулитът бива 4 вида

/„Bartoletti” класификация/

Твърд целулит - /durus/ - среща се при младите момичета и при стегнатия спортен тип жени. При опит за мануално тестване се усеща твърдостта и неподатливостта на подлежащата  мускулатура.  

Мек целулит - /mollis/ - среща се при жените с отпусната слаба мускулатура, при наличие на чести вариации на телесното тегло . При натиск върху кожата се усеща „хлътване“. Мускулният тонус е слаб. Кожата е мека, пластична, флуктуира при палпация.

Оточен целулит /oedematosus/ - на преден план са смущенията във венозната и лимфната циркулация. Среща се при жени, които имат слаба съединителна тъкан. След натискане с пръст върху кожата се получава трапчинка, показателна за застойни течности в подкожието. С предимство се засягат подбедриците, вътрешната страна на колената, и целите бедра, а не само горните две трети, където е най – типичната му локация.

Склерозен целулит /scleroticus/ - развива се най – често в климакса. Целулитните възли са големи, обхващат целулитни пространства. Те са твърди, възлести образувания на фона на меката, лесно хлътваща при палпация кожа. Тук има масивна дегенерация на хиподермалните тъкани, заместени в тези зони от разраснала патологично съединителна тъкан, събрала в себе си метаболитни продукти.

Лечение на целулит

Всички методи и средства за терапия имат за основна цел:

  • Активиране на B – адрено-рецепторите, отговорни за липолизата;
  • Инхибиране на А2-адренергичните и протеинкиназните рецептори, свързани с липогенезата;
  • Подобряване оросяването на тъканните и отстраняване на хипоксията;
  • Облекчено оттичане и премахване на едема;
  • Стабилизиране еластичността на съединително-тъканната мрежа и хиподермата.
  • Терапия с растителни екстракти - също подобрява състоянието на кожата. Това са екстракти от билки с детоксикиращи и отводняващи свойства, които подобряват работата на лимфната система и насърчават естествения синтез на колаген.

 

Nature’s Way предлага изцяло естествено решение – експресната антицелулитна програма Cellulite Control

Природосъобразната програма – Cellulite Control включва 3 продукта, съдържащи екстракти от готу кола, бодлив залист и див кестен. Комбинираният прием на екстрактите от тези билки стимулира процеса на възстановяване на кожата „отвътре“ и увеличава ефекта на Spa &Wellness процедурите и антицелулитните продукти за локална употреба.

Експресна антицелулитна програма
Билки срещу целулит

 

Механизъм на действие на „Cellulite Control”:

  • подпомага дренажната функция на лимфната система да отстранява излишните течности и токсини от подкожните тъкани; 
  • укрепва кръвоносните съдове и спомага за подобряване на кръвообращението, включително в областите с най-много целулит;
  • възпрепятства отлагането на мазнини в хиподермата;
  • стимулира естественото производство на колаген – най-важният за състоянието на кожата белтък;
  • допринася за поддържане на здрава, гладка и еластична кожа.

Продуктът е изготвен по авторска методика на световноизвестния д-р Пиер Дюкан, който след дългогодишни проучвания установява, че комбинираният прием на екстракти от билките готу кола, бодлив залист и див кестен значително редуцира проявите на целулит по целулитогенните зони на тялото.

Прием:

Сутрин: Готу кола – 1 капсула, Бодлив залист – 1 капсула, Див кестен – 1 капсула

Вечер: Готу кола – 1 капсула, Бодлив залист – 1 капсула, Див кестен – 1 капсула

Капсулите се приемат след хранене!

Ако искате да спечелите битката с целулита, вземете билковото трио Cellulite Control-експресна антицелулитна програма на Nature’s Way!

Материалът подготви д-р Невенка Пановска, дм – „Луксозна SPA & Wellness Естетика / По авторска методика. Още информация по темата, предоставена от д-р Панковска - ТУК!

Може да направите безплатна онлайн консултация с д-р Пановска ето ТУК или като напишете коментар под статията.

Очакваме Вашите въпроси!

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.