×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Магнезий

Магнезий е добре познато име на минерал не само в медицината, но и в сферата на здравословния начин на живот и диетологията. Причината е, че той носи редица ползи за нашето физическо, умствено и емоционално състояние, а често се превръща и в основен или поне спомагателен агент за лечение на редица заболявания.


Видове магнезий

Веществото не присъства трайно в тялото, а се набавя отвън и то под различни форми. Най-често ги поделяме в две групи според следните критерии: конкретно химично съединение и произход. По отношение на своята форма, тоест от гледна точка на съединенията, в които влиза във взаимодействие, познаваме магнезиев цитрат, латакт, глицинат, оротат, тауринат, аспартат и други. Що се касае до произхода на минерала, в практиката се различава синтетичен или натурален вид. Най-популярният е този от морски произход. В науката и медицинската практика го разпознаваме като морски магнезий. По мнения на експерти от различни области той е най-добрата форма на минерала, която можете да приемате чрез хранителна добавка.


Какво точно представлява морски магнезий?

Той е магнезий от естествен произход. В същото време е само един от различните натурални форми на минерала. Тя, както става ясно и от неговото име, се извлича директно от морска вода, а освен това е любимец и на лекари, и на нутриционисти поради един специфичен факт. Морският магнезий се смята за 100% усвоим от организма, тоест той се усвоява не просто напълно, а изцяло на клетъчно ниво. Така, достига до всяка тъкан, орган и система от такива в тялото, за да прояви благоприятното си действие. За справка, повечето видове останали форми на минерала се усвояват максимум до 70%. В тази връзка, морският магнезий се усвоява не просто напълно, а изцяло на клетъчно ниво.


За какво помага морският магнезий?

Морски магнезий е високо усвоим от човешкото тяло. Ето защо, тази му форма не просто носи всички ползи на минерала, ами те се проявяват и по-ефективно, бързо и за дългосрочен период от време:

  • поддържа нормален енергиен запас в тялото и се справя с хроничната умора и стреса;

  • намалява усещането за подуване на корема и се справя с други отоци по тялото;

  • съдейства за нормализиране на естествения и пълноценен здравословен сън;

  • редуцира повечето симптоми на леки до средни психични отклонения като тревожност, депресия и невроза;

  • съдейства за правилното усвояване на хранителните вещества и ензимния метаболизъм в тялото;

  • регулира метаболизма и балансира нивата на много минерали – калций, калий и други;

  • поддържа нормално артериалното кръвно налягане и силно се препоръчва за хипертония;

  • редуцира рисковете за увреждане на костите и увеличава издръжливостта и тонуса на ставите и сухожилията;

  • помага справянето с мигрена и главоболие;

  • намалява спазмите в мускулите;


Има ли странични ефекти?

Като цяло, приемът на този специфичен вид минерал под формата на таблетки, като сироп или в друг течен вариант, както и чрез капсули – чист или с други полезни вещества – е сравнително безопасен. Възможни нежелани странични ефекти могат да настъпят само в следствие на предозиране. Когато е приет в крайно високи дози според телесното тегло и възрастта на пациента минералът може да причини виене на свят, гадене, болка в корема, задържане на урина и поява на неестествени червени петна по лицето.     

Коментари (1)

    • Бонка Димитрова Василева
    • 2023-09-12 21:20:45
    Колко време може да се пие и има ли значение по кое време на деня?

    Здравейте,

    Известно е, че магнезият има отпускащо и успокояващо действие върху мускулите и нервната система. Ето защо е добре да се приема вечер.

    Поздрави,

    Д-р Аелита Петрова

Нов коментар

Виктория Дичева
Виктория Дичева е юрист и маркетолог по професия, но автор по душа. Тя е дългогодишен копирайтър с огромен опит в писането на блог, уеб текстове, авторски материали и ревюта. През годините на своя професионален опит пише в различни ниши и сфери. Любими теми, по които работи с удоволствие, са здраве и красота, култура и грижи за детето. Самата тя е майка на момче, любител на природата, книгите и домашната кухня. Мечтае за простички, но ценни неща като щастие за своето семейство и да издаде своя собствена книга. Нещото, което винаги си пожелава наум, е здраве.
Продуктът беше успешно добавен в любими.