Search
Филтрирай по...

Защита срещу вирусите с едни от най-мощните имуностимулиращи билки

Защита срещу вирусите с билки

На прага на поредната вълна сме – точно сега е времето да подготвим имунната си система за предизвикателствата, които тепърва предстоят. За целта, нека се доверим на Анти-вирал – висококачествен натурален препарат, осигуряващ екстракти от няколко билки и медицинската гъба рейши, чието общоукрепващо, противовъзпалително и антимикробно действие е доказано в годините назад!

Какво съдържа Анти-вирал

Основна съставка в Анти-вирал е Echinamide™ – патентован екстракт от ръчно набрани цветове, листа, стъбла и корени на органик Echinacea purpurea.

Echinamide™ е тройно стандартизиран и осигурява високи нива алкиламиди, полизахариди и цикориева киселина – трите ключови активни съединения, на които ехинацея дължи полезните си ефекти върху имунитета и дихателната система.  

  • Полизахариди – имат имуностимулиращи свойства, активират фагоцитите срещу патогенните вируси, бактерии и гъби.
  • Цикориева киселина – стимулира фагоцитозата и възпрепятства проникването на патогените през клетъчните мембрани.
  • Алкиламиди – стимулират алвеоларните макрофаги и предпазват тъканите на белите дробове от инфекции.

Ефикасността на екстракта Echinamide™ срещу развитието на вирусни инфекции е клинично доказана.

  • Ломатиум (Lomatium dissectum)

Северноамериканско растение, в чиито корени се съдържат флавоноиди, смола, танини, етерично масло и други активни съставки с мощни антимикробни и противовъзпалителни ефекти.

Ломатиум проявява активност срещу повечето респираторни патогени – стафилококи, хемофилус, стрептококи.

През 1920 г. в щата Невада, САЩ, е публикуван материал за това как по време на смъртоносната грипна епидемия от 1918 г. местните индианци спасяват много хора именно с корените от ломатиум.

  • Астрагал (Astragalus membranaceus syn. A. propinquus)

Лекарствено растение от сем. Бобови с дълга история на употреба в традиционната китайска медицина. Съдържащите се в астрагал флавоноиди имат силно изразено противовъзпалително действие, а сапонините (астрагалозиди и астрамембранозиди) модулират имунния отговор.

  • Сладък корен (Glycyrrhiza glabra)

Сладък корен или женско биле е популярен експекторант, втечняващ бронхиалните секрети, имуностимулиращо и противовъзпалително средство.

В традиционната китайска медицина се използва в комбинации с билкови смеси срещу бронхит и други респираторни инфекции.

  • Рейши (Ganoderma lucidum)

Една от най-ценните съставки в Анти-вирал. Тази медицинска гъба проявява антимикробни, антиоксидантни и общоукрепващи свойства. Активните й компоненти –  тритерпеноиди, стероиди и гъбични имуномодулиращи протеини (FIP) стимулират неспецифично имунокомпетентните T- и B-клетки и подобряват устойчивостта на организма към инфекции.

Подобно на други медицински гъби, Рейши действа и като адаптоген, който намалява стреса и възстановява енергийните нива. 

Билки за защита от вирусите

Кога се препоръчва приемът на Анти-вирал

При симптоми на грип – възпалено гърло, болки в мускулите, температура – може да се приема самостоятелно или в комбинация с други симптоматични средства.

При симптоми на настинка – болки в гърлото, хрема, общо неразположение – като самостоятелна терапия.

В съчетание с лечението на респираторни инфекции – като допълнително средство, стимулиращо естествения имунен отговор.

При астма или ХОББ – като профилактика при усложнена епидемиологична обстановка.

След прекарана остра респираторна инфекция – след приключване на конвенционалната терапия, с цел ускоряване на възстановяването и превенция на повторно развитие на инфекцията.  

Анти-вирал се предлага под формата на софтгел капсули и тинктура. Комбинирането на Анти-вирал с медикаменти трябва да бъде съгласувано със специалист.

Разгледайте всички продукти за силен имунитет:

Прочетете още по темата:

Свързани продукти

Още по темата

Global healing - хранителни добавки
Грижа против стареене

Global Healing – глобално изцеление от нулата

Global Healing е американска компания за производство на висок клас натурални продукти за здраве. Неин основател е д-р Едуард Груп, чието образование включва както традиционна специалност – хиропрактика, така и алтернативна – натуропатия. Той също така

Прочетете повече »
Магнезий
Полезни съвети

Магнезий: кога се пие и каква форма да изберем

  Магнезият е един от най-разпространените химични елементи в земната маса и има определяща биологична роля за живите организми. Съдържа се в почти всяка клетка и активно участва в синтеза на аденозин трифосфат – основната

Прочетете повече »
Здраве за мозъка
Здраве и красота

Super Lion’s Mane – най-добрият продукт за здравето на мозъка в класацията на Taste For Life

  Продуктът Super Lion’s Mane на американската компания Mushroom Wisdom, е носител на наградата Back-to-School Essentials на издание Taste For Life за 2021 година. Наградата Back-to-School Essentials се присъжда на най-качествените хранителни добавки, подходящи за

Прочетете повече »

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top