×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
масло от дива риба, рибено масло, омега 3Какво знаем за омега-3 мастни киселини

Омега-3 есенциални мастни киселини представляват група от 9 полиненаситени мастни киселини, най-важните от които са алфа-линоленова киселина (ALA), ейкозапентаенова киселина (EPA) и докозахексаенова киселина (DHA). Наричат се есенциални (незаменими), тъй като не се синтеират от човешкото тяло.

Омега-3 есенциални мастни киселини са важни за оптималното физическо и психическо здраве, поддържат сърдечната и мозъчните функции, и подкрепят имунитета. Те подпомагат комуникацията между клетките на нервната система, потискат възпалителните процеси на клетъчно ниво и регулират имунната дейност. Доказано е, че високите нива на EPA и DHA в организма, понижават риска от развитие на множество заболявания, включително сърдечни и неврологични нарушения, диабет, алергии, исхемична болест на сърцето, остеопороза, болестни състояния с възпалителни изменения, като например артрит и др.

Основни ползи от приема на омега-3:

Защита за сърцето

Полезното действие на омега-3 върху сърдечно-съдовата система и дейността на сърцето се изучава повече от 30 години насам. Известни са над 500 клинични и научни проучвания, резултатите от които потвърждават, че премът на омега-3 намалява риска от сърдечни заболявания с до 45%. Американската асоциация по сърдечно-съдови заболявания препоръчва комбиниран прием на EPA и DHA от рибено масло ежедневно:

  • здравите хора да приемат от 0.3 до 0.5 g дневно.

  • пациенти с установена коронарна болест на сърцето – 1 g дневно.

  • пациенти с високи нива на триглицериди – 0т 2 до 4 g дневно.


 

Върховна храна за мозъка

Доказано е, че омега-3 са жизнено необходими за нормалните мозъчни функции, свързани с концентрацията, съсредоточаването и паметта, както и за нормалния психо-емоционален баланс. Есенциалните мастни киселини са от първостепенно значение и за когнитивното развитие при кърмачета и малки деца. Още докато е в корема на майката, плодът също има нужда от достатъчни количества омега-3, които да подсигурят нормалното развитие на мозъка и нервната система.

Поради настъпващите физиологични промени, бременните и кърмещите жени имат категорична нужда от допълнителен прием на омега-3 под формата на рибено масло. В периода на бременност и кърмене, „залежите” на EPA и DHA са почти изчерпани, което може да доведе до нестабилни психически състояния и когнитивна дисфункция. Недостигът на омега-3 може да отключи депресия, биполярно разстройство, болест на Алцхаймер, деменция, агресивност, затруднения в ученето и концентрацията, дислексия, разстройство с дефицит на вниманието и хиперактивност и др. Допълнителният прием на EPA и DHA може да бъде чудесна превантивна мярка срещу развитието на което и да било от тези състояния. При вече настъпило заболяване, омега-3 са в състояние да забавят развитието или дори да прекъснат болестния процес.

Унищожител на хроничното възпаление

Множество проучвания са установили, че омега-3 полиненаситени мастни киселини понижават нивата на С-реактивен протеин (CRP) с цели 75%! С-реактивният протеин е специфичен, анормален протеин, който не се среща в кръвта на здрави хора. Наличието му е показател за сериозен възпалителен процес в организма, включително хронично възпаление. В най-тежките случаи, нивата на CRP могат да бъдат повишени 100 пъти над допустимото! За разлика от острото възпаление, хроничното възпаление може да „живее” в тялото години наред, без човек изобщо да предполага за съществуването му. Хроничното възпаление е в основата на редица заболявания, включително такива на кожата и сърдечно-съдовата система, рак, ревматоиден артрит и др.

Красота за кожата

Омега-3 полиненаситени мастни киселини играят основна роля в поддържането на красива кожа. Недостигът им често е причина за неприятни възпалителни състояния, свързани с кожата, включително акне, дехидратация. Приемът на рибено масло, богато на омега-3, подобрява здравето на кожата, като увеличава нейната еластичност, подкрепя клетъчните структури и подпомага възстановяването на тъканите и регенерацията.

 Един невероятен продукт...

Когато става дума за рибено масло, качеството, ефективността и безопасността са основните фактори, с които трябва да се съобразим. Как да познаем обаче, дали избраното от нас рибено масло е качествено, ефективно и безопасно? Най-важното условие за това е, маслото да бъде молекулярно пречистено – това означава, че то е абсолютно чисто и не съдържа замърсители и токсични вещества. Също така, използваната в производството на рибеното масло суровина, трябва да бъде прясна, в противен случай маслото губи противовъзпалителните си свойства.

Търсейки качество, човек лесно може да се обърка в лабиринта от различни продукти. В индустрията на хранителните добавки, марката определено е от значение. Затова, ние ви препоръчваме Natural Factors – компанията с дългогодишен опит в производството и дистрибуцията на хранителни добавки по цял свят. Natural Factors е лидер в създаването на продукти за здравето, както и носител на наградата от Канадската Асоциация за здравословни храни CHFA за високи постижения в сферата на здравословните храни. Natural Factors произвежда разнообразна гама хранителни добавки: витамини, минерали, билки, есенциални мастни киселини, специализирани формули.

Всички продукти на Natural Factors са изцяло натурални, без съдържание на ГМО, изкуствени оцветители, консерванти, подсладители, както и тежки метали, пестициди, диоксиди и други вредни вещества.

wild-fish-oilОсобен интерес в тяхната палитра продукти, представлява серията Omega Factors. Omega Factors обединява цялостна линия от продукти, които подпомагат допълването на така важните омега-3, 6 и 9 мастни киселини. Така например, Дива риба масло (Wild Fish Oil), е един от изключителните продукти в серията. Дива риба масло е страхотен източник на омега-3 мастни киселини. Съдържа пречистена и молекулярно дестилирана смес от масло на три вида дива риба – скумрия, аншоа и сардина. Известно е, че дивите риби са едни от най-чистите храни. Дивите риби се хранят единствено в чистите води на моретата и океаните, докато изкуствено отглежданите в акваферми риби, се третират с антибиотици и пестициди, с цел предпазване от инфекции. Рибеното масло на Natural Factors от серията Omega Factors, доставя качествено рибено масло, което се усвоява максимално добре. Преминавайки през храносмилателния тракт, капсулите освобождават супер активните си съставки в тънкото черво, което не позволява да остават неусовени количества от рибеното масло.

 

Маслото от дива риба на Natural Factors, е предоставя изключителни ползи за нормалното състояние на нервната система, подпомага мозъчната дейност и допринася за туширането на състоянията на стрес, депресия, нервни разстройства и др. Маслото е полезно за повишаване концентрацията и запаметяването на информация. Приемът на продукта е силно препоръчителен за поддържане здравето на сърдечно-съдовата система, зрението и опорно-двигателния апарат. 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.