×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
сърдечен удар

 

Доказано е, че пробиотиците - добрите бактерии, които живеят в червата и които се намират в киселото мляко, други пробиотични храни и хранителни добавки, значително подобряват храносмилането. Все повече нови изследвания обаче показват, че пробиотиците могат много повече от това да регулират стомашно-чревната дейност.

 

Проучване, публикувано през януари 2012 г. в престижното издание FASEB Journal, установява, че стимулирането на добрите бактерии в червата намалява риска от смърт вследствие на инфаркт.

 

За целта на експеримента си, изследователите от Медицинския колеж в Уисконсин използвали плъхове, разделени на две групи. Първата група била хранена по стандартния начин, а на втората група давали пробиотична добавка, съдържаща бактерията Lactobacillus plantarum.  L. plantarum е „добра” бактерия, която помага на организма да произвежда по-малко лептин - протеиновият хормон с ключова роля в регулацията на апетита и метаболизма. Резултатите се оказали наистина впечатляващи – при плъховете, приемали пробиотик, нивата на лептина се понижили с 41%, което от своя страна намалило риска от инфаркт с цели 29%.

 

„Нашето откритие е революционен етап в превенцията и лечението на сърдечните удари” – твърди водещият автор на изследването Джон Бейкър. "Откритието за биохимичната връзка между чревните бактерии, техните метаболити и увреждането на сърцето ще изиграе огромна роля за намаляването на риска от смърт, предизвикана от сърдечен удар. Вече сме напълно убедени, че допълнителният прием на пробиотици е задължителен за да се подобри сърдечно-съдово здраве на населението.”, пояснява д-р Бейкър.

 

Джон Бейкър твърди, че както холестеролът и нивата на кръвното налягане са част от факторите, определящи риска от инфаркт, така и микробите, които обитават червата могат да бъдат показател за чувствителността на организма към определени болести.

 

Друго изследване, публикувано в British Journal of Dermatology показва, че комбинираният прием на пробиотици и пребиотици значително намалява тежестта на екземата при децата. Тайванското проучване обхваща 60 деца на възраст от 2 до 14 години. Около 75% от тях били с тежка екзема, а 25% - с умерена екзема. Децата били разделени на две групи, едната от които получавала 950 мг пребиотични фрукто-олигозахариди дневно, а другата - по 950 мг пребиотик плюс пробиотичния щам Lactobacillus salivarius.



До края на проучването броят на децата с тежка екзема паднал под 10%. Умерената екзема била разпространена сред по-малко от 40% от децата, докато леката екзема обхващала над  50% от децата. Важно е уточнението, че при децата, които приемали комбинация пробиотик и пребиотик, резултатите били най-добри.

 

Не забравяйте, че качеството на пробиотичната добавка зависи главно от издръжливостта на щамовете. Потребителите трябва да използват само пробиотични продукти, разработени и произведени от компании, които са направили необходимите изследвания, за да осигурят жизнеспособността на своя добрите бактерии!

 

Още интересни статии за пробиотиците, открийте ТУК!

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.