×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Кожни проблемиPycnogenol® подобрява състоянието при псориазис

Псориазисът, който засяга почти 8 милиона души, е болезнено възпаление на кожата, което предизвиква объркване и често води до депресивни състояния. Според едно от последните проучвания, направено в един от големите италиански университети, хранителните добавки с Pycnogenol® (стандартизиран екстракт от кората на морски бор) значително намаляват болката и повлияват добре на видимите симптоми – зачервяване, лющене и изтъняване на кожата в засегнатите участъци.

 

 

 

Обща информация

Екстрактите от борова кора и гроздови семена съдържат флавоноидни съединения, познати като процианидолови олигомери (PCOs) и олигомерни проантоцианидини (OPCs). Изпитванията показват, че прилагането на добавки с PCOs в продължение на шест седмици в дневни дози от 100 до 300 мг значително подобрява общия антиоксидантен капацитет и абсорбционния капацитет за кислородни радикали (ORAC). Екстрактът от гроздово семе и/или борова кора е изключително полезен и при клинични изпитвания с неговото прилагане показва положително въздействие при:

- астма

- атеросклероза, хипертония, метаболитен синдром, диабет тип II

- синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност

- мъжки стерилитет

- симптоми на менопауза

- остеоартрит

- пародонтоза

- варикоза, венозна недостатъчност, чупливост на капилярите

- ретинопатия, макулна дегенерация

 

 

Повишаващият се оксидативен (окислителен) стрес е основен фактор за провокирането и задълбочаването на тези и много други болестни състояния. Една от най-важните цели в опазването на здравето на хората през XXI в. е насищането на тялото с антиоксиданти чрез храната и хранителните добавки, за да може организмът да се противопоставя на отрицателното въздействие на свободните радикали и прооксиданти. Богатите на флавоноиди екстракти като тези от борова кора и/или гроздови семки са изключително важни за постигането на тази цел.

 

 

Нови данни

73-ма пациенти на възраст 30-45 години с умерена до тежка форма на псориазис са се включили в 12-седмично изпитване на действието на Pycnogenol®. Всички пациенти са лекувани със стандартно медикаментозно лечение (СМЛ), като някои са получавали и Pycnogenol® - по 150 мг дневно, разпределени по три дози от 50 мг.

 

След тези 12 седмици добавянето на Pycnogenol® дало следните резултати:

- Значително редуциране на участъците, засегнати от псориазис, в различни части на тялото (Pycnogenol® 20%; СМЛ 8%).

- Съществено намаляване на зачервяването (Pycnogenol® 44%; СМЛ 28%), втвърдяването на кожата (Pycnogenol® 45%; СМЛ 21%) и лющенето й (Pycnogenol® 45%; СМЛ 16%) в участъците, засегнати от псориазис.

- Чувствително нарастване на съдържанието на вода и мазнини/липиди във всички части на кожата.

- Намаляване на необходимостта от прилагане на конвенционални медикаменти.

- Значително намаляване на оксидативния стрес.

 

Освен положителното влияние върху физическото състояние, използването на хранителни добавки с Pycnogenol® намалява осезателно разходите за лечение (средно с 36,4% в сравнение със стандартните медикаменти) и страничните ефекти, проявяващи си при други видове препарати.

 

 

 

 

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.