×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
ефикасно отслабване

Управлението на телесното тегло е от водещо значение не само за поддържане на нашето самочувствие и визия, но и за предпазване от редица социалнозначими заболявания, сред които диабет, сърдечно-съдови заболявания, хипертония, рак и други.

Продуктите от серията PGX® представляват иновативни хранителни добавки от ново поколение за контрол върху теглото, апетита и кръвната захар, разработени съгласно доказани и утвърдени научни стандарти.


Какво е PGX®?

PGX® (PolyGlycopleX®) представлява високо пречистен патентован комплекс от естествени, натурални водоразтворими фибри – полизахариди. Състои се от три вида фибри – глюкоманан, извлечен от корен на картофената палма (Amorphophallus konjac K. Koch, Araceae), ксантанова гума и натриев алгинат.  Фибрите се извличат чрез патентован процес  EnviroSimplex®. Към този комплекс са добавени средно-верижни триглицериди от семена на маслена палма (Elaeis guineensis Jacq. Arecaceae)

Фибрите в продукта се отличават с оптимален вискозитет – способност за набъбване в течна среда. Ето защо след прием, те набъбват в стомаха и образуват гелоподобно вещество, което забавя храносмилането, увеличава обема на приетата храна и насърчава усещането за ситост. Те контролират хормоните, които отговарят за апетита, прочистват червата и насърчават редовното изхождане.

Средноверижните триглицериди редуцират излишните мазнини и осигуряват енергия. Те имат доказани ползи в лечението на затлъстяване и наднормено тегло.


Ползите от приема на PGX® за организма са много.

Той допринася за:
  • контрола върху секрецията на инсулин и стабилизиране нивата на кръвната захар;
  • подобряване на инсулиновата чувствителност;
  • понижаване гликемичния индекс на храната;
  • контрола върху апетита, включително желанието за сладко, дълготрайното усещане за ситост и здравословната загуба на тегло;
  • изгарянето на излишните телесни мазнини;
  • баланса върху нивата на холестерола и намаляване на триглицеридите;
  • възпрепятстване абсорбцията на въглехидрати и холестерол;
  • редовната дефекация при хроничен запек, прекомерно отделяне на газове, подут корем и тежест;
  • очистването на стомашно-чревния тракт от токсините, образуващи се в процеса на храносмилане и отделящи се в червата. Така отпадните продукти не могат да попаднат в кръвообращението и организма е 100% защитен.

Тези твърдения са на базата на повече от 15 клинични изпитвания проведени с PolyGlycopleX®.


Управление на телесното тегло

Приемът на PGX® спомага ефективно за управление и редуциране на телесното тегло. Този ефект се постига без активни съставки влияещи върху метаболизма, невромедиацията или мозъка. Глюкомананите получени от картофената палма имат свойството да набъбват при контакт с вода до над 17 пъти от своя първоначален обем. По този начин се създава трайно усещане за ситост, като се намалява приемът на храна между основните хранения. Освен това преминавайки към червата се забавя резорбцията на поетата храна, с което се удължава чувството за ситост. При ежедневен прием е установено значително намаляване на апетита. Вискозният гел, който се образува благоприятства за балансирано и ефективно изхождане, без да оказва стимулиращ ефект.


Контрол на кръвната захар

Едно от ценните преимущества на PGX® е способността му да благоприятства поддържането на нормални нива на кръвната захар. Когато приемаме храна, особено богатата на въглехидрати, се наблюдава бързо отделяне на инсулин и пик на кръвната захар. Такива бързи пикова обаче водят до бърз спад в нивата на захарта, което води до скорошно чувство за глад отново и до допълнителен ненужен на организма прием от калории. Освен това се стига и до състоянието наречено постпрандиална сънливост – чувство за умора и отпадналост след храна и желание за сън. Нерядко спадът на кръвната захар може да е толкова рязък, че да чувстваме треперене, замаяност и нервност.

Глюкомананите в PGX® доказано забавят усвояването на захарите и намаляват гликемичния индекс на приетата храна (способността на храната да повишава нивата на кръвната захар). По този начин не се стига до рязък пик последван от спад в инсулина и кръвната захар, с което се избягват асоциираните неприятни усещания както и склонността към допълнителен прием на храна. Нещо повече, изследователите установят, че дългосрочният прием на глюкоманани е свързан с баланс върху нивата на лептин (хормонът на ситостта) и грелин (хормонът на апетита) и се забелязват положителни тенденции в управлението на кръвната захар при диабет тип 2. Наблюдава се повишаване на инсулиновата чувствителност, както и отговорът към лептина.


Контрол върху холестерола и триглицеридите

В клинични проучвания е установена връзката между приемът на глюкоманани и намаляване на нивата на LDL, общият холестерол и триглицеридите. Учените го обясняват с понижение на абсорбцията на приетите с храната холестерол и мазнини през чревната мембрана, посредством свързване с жлъчните киселини и холестеролът и извеждането им от организма. Прибавените в състава средно-верижни мастни киселини от кокосова палма (Medium-chain fatty acids – MCFA),нспомагат за намаляването на нивата на холестерола и триглицеридите, но освен това стимулират включването на мазнините в енергийния метаболизъм, като подпомагат изгарянето на мазнини.

Ефикасността и безопасността на PGX® е потвърдена през годините на неговата употреба. Между 2004 и 2008 са продадени общо над 58 милиона еднократни дози, като степента на докладване на странични явления е 0.0003%. Тази честота се запазва и до ден днешен. Докладваните странични ефекти са били подуване на корема и газове в първите дни от началото на приема, които напълно отшумели до една седмица. По този начин може да се заключи, че дългосрочният прием на PGX® не крие рискове и опасности за здравето.


Все пак, нека имаме наум, че между приема на всякакви медикаменти или други добавки и този на гел-образуващи вещества (като фибрите в PGX®) трябва да се спазва интервал, с цел да не се компрометира търсеният ефект от лекарствата и добавките.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.