×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

най-добрия глутатион


Въпреки напредъка на медицината, справяща се с болестите, които в миналото са били бич за човечеството, е факт, че съвременните общества не са в цветущо здраве.
 Причините за това са много – от масова индустриализация и замърсен въздух до недостатъчна физическа активност, нискокачествена храна, зависимости, стрес… В резултат, „модерните“ болести (сърдечно-съдови, метаболитни, неврологични, онкологични и др.) започнаха да се разпространяват с огромна скорост.

В опит да се противопостави на тази епидемия, науката откри невероятните свойства на глутатиона – мощен антиоксидант с главно участие в чернодробната детоксикация и протекцията и регенерирането на ДНК. Основното му свойство е да предпазва клетките, тъканите и митохондриите от оксидативното увреждане на свободни радикали, тежки метали и йонизиращи лъчения. 

Глутатионът е във фокуса на медицинските дискусии в САЩ и редица европейски държави, на него са посветени над 90 000 рецензирани научни статии. Някои от най-модерните клиники по света го включват в лечението на пациентите си, страдащи от чернодробни заболявания, инсулинова резистентност, диабет, затлъстяване, деменция, имунен спад, тежки белодробни нарушения и други състояния, при които глутатионът има доказан терапевтичен ефект. 

 

Какво представлява глутатион?

Трипептид, състоящ се от аминокиселините цистеин, глицин и глутаминова киселина. Той е ендогенен (произвеждан и рециклируем в организма) антиоксидант, действащ като буфер в окислително-редукционните реакции. След окислението му при реакция със свободен радикал, следва рециклиране на неговата молекула с помощта на витамин С и на аминокиселината N-ацетил цистеин / NAC.

Глутатионът е считан за най-важният и най-мощен от всички антиоксиданти, главният детоксикатор на тялото, модераторът на имунната система, необходим за всяка клетка в тялото. Той се синтезира в тялото от аминокиселините цистеин, глутамин и глицин, а негово основно предимство пред останалите антиоксиданти са активните сяросъдържащи групи в молекулата му.

Въпреки че човешкото тяло произвежда свой собствен глутатион, той започва да се изчерпва около 45-годишна възраст. Изследванията показват, че здравите млади хора имат високи нива на глутатион, но при по-възрастните, особено болните и хоспитализирани пациенти, нивата му са занижени. Недостигът на глутатион е предпоставка за инфекции и болести, тъй като способността на тялото за ефективна детоксикация е силно намалена. Това от своя страна може да предизвика увреждане на черния дроб, което допълнително подкопава процеса на детоксикация.

За да поддържаме оптимална умствена и физическа функция, е от съществено значение да поддържаме високи нива на глутатиона. Приемането на добавки, съдържащи този антиоксидант в комбинация с подходяща храна и добра физическа активност, е доказано работещо решение срещу неблагоприятните фактори на околната среда и процесите на стареене.

 

Терапия с глутатион – с какви цели се прилага:

  • неутрализиране на свободните радикали в клетките и тъканите;
  • поддържане енергийната функция на клетките;
  • предотвратяване на преждевременното стареене;
  • чернодробна и тъканна детоксикация;
  • природна протекция срещу радиация – предпазване спиралите на ДНК от йонизираща радиация (има солидни доказателства за рентгеновите лъчи / Х-лъчите);
  • имунна подкрепа и защита от различни инфекции;
  • контрол върху хроничното възпаление;
  • балансиране на кръвно-захарните нива;
  • укрепване на сърдечно-съдовата система;
  • стимулация на мозъчната дейност и профилактика на невродегенеративните болести;
  • защита на белодробната тъкан от увреждане, причинено от свободните радикали и профилактика на ХОББ;
  • физическа сила и издръжливост, използва се активно в спортното хранене.

 

Ползи за черния дроб

Чернодробната детоксикация протича в две основни фази, а глутатионът има ключово участие във фаза 2 – той се свързва с тежки метали, химикали и други токсични вещества, и подпомага отстраняването им чрез урината и изпражненията.

За да изпълнява безпроблемно функциите си, черният дроб трябва да произвежда достатъчно глутатион, чиито концентрации в чернодробните клетки са до 10 пъти по-високи, отколкото навсякъде другаде. 

Когато черният дроб е изложен на натоварване, поради неправилно хранене и злоупотреба с алкохол, рециклирането на глутатиона и производството му в хепатоцитите се нарушава. Това е рисков фактор за развитие на чернодробни заболявания, повишаване нивата на липидите и кръвната захар, и други здравословни проблеми.

Решението във всички тези случаи, е терапията с чист, високоусвоим глутатион, който да подпомогне детоксикационните системи в организма и да намали токсичното натоварване върху черния дроб и останалите органи.

Състоянието на черния дроб е определящо и за теглото.  Черният дроб подпомага изгарянето на мазнини чрез елиминиране на липопротеините с ниска плътност и повишаване нивата на липопротеините с висока плътност. Когато е здрав, той е в състояние да разгражда мазнините в стомаха и да ги превръща в енергия, вместо да ги отлага в тялото, което е важно за защитата от затлъстяване.  

 

Профилактика на атеросклероза и хипертония

При хора, страдащи от наднормено тегло и затлъстяване, мазнините, които се натрупват по стените на кръвоносните съдове, са токсични за ендотела. Това води до втвърдяване и стесняване на кръвоносните съдове, което е причина за хипертония. Глутатионът помага за поддържането на чисти кръвоносни канали, като освобождава тялото от тези натрупани мазнини и гарантира, че няма да се образуват отлагания.


Подобрен имунитет

Клетките на имунната система съществуват на „високи обороти“, което означава, че непрекъснато се делят и следователно клетъчните токсини могат да повлияят на генетичната информация, водещо до нестабилност и развитие на автоимунни заболявания. Глутатионът предпазва тези клетки от токсини, като се захваща за тях и ги изкарва извън тялото. Това позволява на имунната система да функционира по предназначение и да се съсредоточи върху предотвратяването на инфекции и заболявания.

най-добрия глутатион

В Revita.bg ще откриете първокласни продукти с липозомен глутатион, който се отличава с висока бионаличност и максимална степен на усвояване.

Глутатионът има ограничена орална бионаличност, което означава, че голяма част от него не се разгражда от храносмилателната система, преди да може да бъде усвоен от тялото. Това ограничава способността му да доставя пълните си ползи на тялото. Доказано е, че липозомният глутатион е по-стабилна и биодостъпна форма, която се усвоява много по-добре от тялото и осигурява изключително висока антиоксидантна защита. Липозомният глутатион има способността да прониква през мембраната на митохондриите, където помага да се поддържа тяхната цялост и функция. Той може да премине кръвно-мозъчната бариера, което му позволява директно да детоксикира и защитава мозъка. Освен това е установено, че липозомният глутатион повишава вътреклетъчния глутатион и подобрява много биомаркери на оксидативен стрес. Приемът на липозомната форма е чудесен начин да се предпазим от здравословни проблеми, свързани със стареенето, лошия начин на живот и неблагоприятните фактори на околната среда.

Как липозомната технология оптимизира ефикасността на глутатиона? Липозомите са липидни сфери, състоящи се от двоен фосфолипиден слой, в чиято кухина активните вещества са микрокапсулирани. Липозомите лесно преминават през стомашно-чревния тракт и кръвоносната система, пренасяйки активните вещества до клетките. Терминът липозома произлиза от гръцките думи "lipos" (мазнини) и "soma" (тяло). Липозомалната структура наподобява структурата на човешките клетки, което позволява сливането на липозомите с клетъчните мембрани и освобождаването на активните вещества в клетките.

Един от най-търсените продукти в Revita.bg с липозомен глутатион, е Glutathione LipoMicel Matrix на канадския бранд Natural Factors. Той е създаден чрез уникална патентована технология, при която се използва течна мицелна матрица, разпръскваща активната съставка в малки микрокапчици. Това води до изключително стабилна система за доставяне и по-висока абсорбция от стандартните формули. Glutathione LipoMicel Matrix осигурява 600 mg глутатион в 2 лесни за преглъщане софтгел капсули – клинично ефективната дневна доза, препоръчвана за целите на терапията. Дозата от 300 mg (1 софтгел капсула) е подходяща за профилактика и ежедневна антиоксидантна подкрепа.

Друго отлично решение са течните добавки с липозомен глутатион на американския бранд Quicksilver Scientific или на гръцката марка Doctor’s Formulas. Тяхната специална производствена технология също улеснява преноса на активната съставка до клетките и я предпазва от окисляване и разграждане в киселинната среда на стомаха.

 

Източници 

1.https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=glutathione

2.Anupam Chatterjee. Reduced glutathione: A radioprotector or a moduilator of DNA-repair activity? Nutrients 2013 Feb; 5(2): 525-542.

3.https://www.webmd.com/diet/health-benefits-glutathione

4.https://coremedscience.com/blogs/wellness/glutathione-3a-14-benefits-of-the-master-antioxidant-plus-diet-26-supplements 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.