×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Малко история

Още в древността, в трудовете на Хипократ, Диоскоридис и Плиний, се описват медицинските ползи от черния бъз. В европейската народна медицина той се е използвал като лек срещу множество болести – от артрит и астма до настинка и запек. Смятало се е, че черният бъз увеличава дълголетието.

През вековете черният бъз е включван в италиански, датски, португалски, хърватски, словашки, германски, австрийски, шведски и унгарски фармакопеи.

Плодовете на черен бъз са богати на флавоноиди, особено на антициани. Клинични изследвания категорично доказват, че антицианите от черен бъз са с висока бионаличност.

Действие

Мощен антиоксидант

В различни  проучвания, посветени на антицианите, е доказана антиоксидантната активност на черния бъз: 3,5 пъти по-висока от тази на витамин Е.

В проучване на Департаментът по селското стопанство на САЩ (USDA), проведено през 2007 г, се устновява, че черният бъз притежава най-висока ORAC стойност, в сравнение с други богати на антиоксиданти плодове като червена боровинка, боровинка, арония и др.

* Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) е скала за химичен анализ на антиоксидантните нива на различни храни и химически елементи. Ако дадена храна е с висок ORAC рейтинг, това означава че храната е с високо съдържание на антиоксиданти.

Имуномодулатор

Черният бъз е с широк профилактичен/терапевтичен ефект поради богатството на състава си – етерично масло, съставено предимно от терпени, флавоноиди - рутин, хиперозид, изокверцитрин, и полифенолни киселини - кафена, хлорогенова и ферулова, както и гликозидни вещества (самбунигрин) с потогонно действие, холин, провитамин А, витамин С, смоли, танини, органични киселини, захари, слузни и дъбилни вещества. Има силен антиоксидантен, имуностимулиращ, антибиотичен и противовирусен ефект. Укрепва съдовата стена, действа спазмолитично, аналгетично, диуретично и потогонно. Успешно се използва както за профилактика, така и при заболявания като катари на горните дихателни пътища, пневмонии, бронхити, тонзилити, туберкулоза, пиелонефрит, уретрит, цистит, хематурия, импотентност, хемороиди, подагра, хипертония, асцит, простатит, уртикария, задух, затлъстяване и др.

 

Облекчава симптомите и скъсява продължителността на грип А и В. Подпомага лечението на херпес симплекс, вирус тип 1 (CHSV-1), Епщайн Бар, HIV-щамове и др.

Според Федералния изследователски институт

-Черният бъз значително повишава устойчивостта на бактерии и вируси, включително и на грипните и парагрипните вируси.

-Подсилва имунния отговор и спомага за по-лекото и бързо протичане на простудните заболявания. Черният бъз е силен антиоксидант, действа слабително, диуретично и способства за понижаване на високата температура, което се дължи предимно на гликозидните вещества в него.

-В ново in vitro проучване, проведено в Германия, се доказва ефективността на екстракта от черен бъз (стандартизиран до 3,2 % антоцианини) върху грипните вируси тип А и В, както и върху бактериите, които причиняват респираторни инфекции. Дори и при ниска концентрация, екстрактът потиска растежа на вирусите: 30% за тип А и 25% при тип В.

-Доказано е, че екстрактът от черен бъз понижава грам-позитивните бактерии (S.pyogenes, група С и G Steptococci).

-Американската Асоциация за Билкови Продукти (American Herbal Products Association) е поставила най-висок рейтинг – билка клас 1 - на черния бъз.

-Екстракът от черен бъз е без странични ефекти. Няма данни за нежелани реакции при кърмачета, бременни и кърмачки. Може да се комбинира с лекарствени средства и други добавки.

 

SAMBUCUS от Nature’s way

Високо концентрираният екстракт от черен бъз на Nature’s way е стандартизиран до минимум 13% антицианини. Един прием съдържа 100 mg концентрат от 6,4 g плодове. Произведен е от култивиран черен бъз, от сорта Haschberg. Сортът е подбран специално заради високото съдържание на антицианини. Извличането на концентрата от черен бъз е без разтворители и запазва напълно качествата и съставките на плодовете. По време на производствения процес се извършва качествен и количествен анализ на съдържанието на флавоноидите. Гарантирана е бионаличността на антицианините. Вирусологично тестван! Със страхотен вкус!

Защо SAMBUCUS?

  • Sambucus – концентрат от черен бъз, е произведен от култивиран черен бъз от региона на Steirmark, Австрия. Сортът Haschberg съдържа във високи количества микроелементи поради изключително плодородната почва в региона, в който е култивиран.



  • Sambucus – концентрат от черен бъз е стандартизиран до минимум 13 % антицианини.



  • Sambucus – сироп и таблетки, е натурален продукт, подходящ за цялото семейство. Притежава Kosher Sertified. Не съдържа глутен. Подходящ за вегетарианци и вегани. Съдържа само 25 калории на прием.


 

Sambucus Immune

  • Високоефективна комбинация от витамин С, цинк, стандартизиран екстракт от черен бъз, ехинацея. С вкус на малина.



  • Предлага се под формата на сироп и таблетки.


Sambucus Original

  • Съдържа стандартизиран екстракт от черен бъз (плод).



  • Под формата на сироп и таблетки.


Sambucus без захар, сироп

  • Стандартизиран екстракт (плод) от 6400 mg висококачествени култивирани плодове.


Sambucus за деца, сироп

  • Децата го обичат заради страхотния му плодов вкус.



  • Създаден специално за Вашето дете.



  • Уникална комбинация от ехинацея, прополис и стандартизиран екстракт от черен бъз. Мощна формула, която укрепва имунната система на детето и го прави по-устойчив на вируси, бактерии, настинки. Самбукус за деца е с доказана ефективност при простудни заболявания, кашлица, пневмонии, бронхит...Той не само ще помогне на вашето дете да се излекува и да се възстанови по-бързо, но и ще го пази от нови болести.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.