×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Американски учени от Университета Пердю в Ню Олбани разработиха сензор на основата на графен и наночастици от платина, с помощта на който може да се измери нивото на глюкозата по образци от слюнката, сълзите и урината. Резултатите от изследването под ръководството на Тимъти Фишер са публикувани в сп. Advanced Functional Materials.

Сензорът се състои от нанопластити, изработени от графен и напомнящи по форма на цвят на роза. В краищата им са закрепени платинови наночастици, играещи ролята на електроди. На графеновата подложка са втъкани и молекули от фермента глюкозооксидаза. Този фермен окислява глюкозата, която спонтанно се хидролизира в до глюконова киселина.

Чувствителността на неинванзивния биосензор позволява да се определи глюкоза с концентрация 0,3 микромола – достатъчни, за да се измерва нивото й по образци от слюнката, сълзите и урината на пациента. Ако се замени глюкозооксидазата с друг фермент, сенсорът може да се използва за измерването на най-различни вещества в организма при мониторинг дори на такива болести като Паркинсон или Алцхаймер.  „Нашият сензор е много бърз, портативен и многофункционален.”, отбелязва Анураг Кумар, един от авторите на откритието.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.