×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Солариумите сеят кожен карцином сред младите хора

Американски учени са анализирали резултатите от поредица от проучвания, проведени от 1977 г. насам на 80 000 души в шест страни, и открили връзка между солариумите и два вида кожни карциноми. Рискът се увеличава с 29% за базално-клетъчния карцином, най-често бенки и се развива в местен и с 67% за плоскоклетъчния карцином, който може да се превърне в инвазивен и да даде метастази. Така солариумите, които вече бяха обвинени, че улесняват меланома /сериозен злокачествен рак на кожата/, сега са на прицела, че увеличават риска и от по-леката форма на кожен карцином, особено сред младите хора. Според изследователите от университета на Сан Франциско, излагането на ултравиолетови лъчи преди навършване на 25-годишна възраст, представлява най-голям риск. Само в САЩ солариумите могат да са причина за около 170 хиляди нови случая на кожен рак годишно.

В друго изследване пък се констатира, че 5,4% от новите случаи на меланом, диагностицирани всяка година в Западна Европа, биха могли да бъдат свързани с използването на соларни кабини, особено сред младите хора. В него се изтъква, че „излагането на изкуствена ултравиолетова светлина играе роля в трите основни вида рак на кожата".  Ултравиолетовите кабини бяха класифицирани през 2009 г. от Световната здравна организация като "канцерогенни".

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.