Search
Филтрирай по...

SPA


В превод от латински „sanus per aqua” означава „здраве чрез вода”. Но в целия свят терминът SPA се използва за обозначаване на нашумелите през последните години специализирани оздравителни центрове, в които можем много бързо, понякога за броени часове, да възстановим своите сили, да се избавим от стреса, да върнем красотата и младостта на тялото си, и радостта и покоя на душата.

Възникналата приблизително през в V-VI век пр. н. е. традиция за вземане на релаксиращи вани, при знаещите и оценяващите целебните свойства на морето древни гърци, се превърна в глобална система от многобройни SPA салони, центрове, хотели и курорти, функциониращи в съответствие с последните иновации в областта на водната терапия. С всеки изминал ден все повече хора откриват ползите от SPA процедурите, потапяйки се в неповторимата атмосфера на блаженство и хармония, която SPA центровете предлагат.

Целта на SPA процедурите е подобряване на здравето и външния вид и възстановяване на хармонията на душата и тялото. В SPA терапията участват петте сетива на човека – вкус, осезание, слух, обоняние и зрение.

SPA центровете осигуряват на своите клиенти неповторима отпускаща атмосфера, в която те са заобиколени от комфорт, тиха музика, приятен полумрак и вълшебни аромати.

Видовете SPA програми са изключително разнообразни: за отслабване, за възстановяване след раждане, антицелулитни, подмладяващи и др.

SPA има три направления:

Медицинско – за възстановяване и профилактика. Прилага се в различни санаториуми, центрове за рехабилитация и лечебно-оздравителни курорти.

Класическо – включва водни процедури и климатотерапия. Целта е възстановяване на физическото и психическото здраве, с помощта на природни лечебни ресурси или изкуствено създадени аналози.

Етническо – построено на местния колорит: тайландски масаж, акупунктура (японска, корейска и китайска), турски хамам, руска баня, финландска сауна и т.н.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top