Search
Филтрирай по...

SPA козметика – поглезете сетивата си

Морската природа е невероятно щедра към хората. С помощта на нейните дарове се произвежда така наречената SPA козметика, която има благотворно влияние не само върху външния вид, но и върху здравословното състояние на човека.Фитопланктон

Това е натурален морски концентрат от жизнено важни вещества: витамини, минерални соли, протеини и омега-3 мастни киселини. Фитопланктонът влияе благотворно върху състоянието на кожата, косата и ноктите.

Физиоморска вода

Това е уникален продукт, разработен от френската лаборатория по морска биотехнология – Daniel Jouvance. Главен компонент на този продукт е морската вода, наситена с допълнителни минерални вещества. Минералните добавки подобряват вътреклетъчните процеси на епидермиса и стимулират обновяването на кожата. Физиоморската вода притежава защитни, възстановяващи и овлажняващи свойства. Тя се съчетава добре с другите морски компоненти и е подходяща за всеки тип кожа.

Мастни киселини

Те се отнасят към най-ефективните средства в областта на дерматологията. Мастните киселини от морски произход омега-3 и омега-6 подхранват кожата с всички необходими микроелементи, защитават я от въздействието на околната среда и възстановяват водния баланс на клетките.

Морски копър

Стъблата на това растение съдържат активни вещества и ефирни масла, обогатени с минерали и морски соли. Морският копър влиза в състава на SPA продуктите, предназначени за понижаване на теглото и помага при лечението на целулит.

Морски силиций

Силицият влиза в състава на колагена – основният белтък в съединителната тъкан на човека. Този елемент укрепва колагеновите влакна и по този начин прави кожата по-стегната и еластична.

В областта на SPA, наситената със силиций морска влага се използва при процедури за стягане на кожата и корекция на фигурата. Морският силиций се използва и като съставна част на повечето стягащи SPA кремове.

Морска сол

Морската сол е богата на калций, йод, магнезий и желязо. Ваните и масажите с морска сол тонизират и изглаждат кожата, помагат при лечението на целулит и подобряват проблемните участъци на тялото.

Водорасли

Богатите на морски минерални вещества водорасли, възстановяват, подхранват и тонизират кожата. Техният ефект зависи от температурата на водата:

От 30° до 33°С – при тази температура SPA продуктите, в чийто състав влизат морски водорасли повишават тонуса и стимулират кръвообращението.

От 33° до 36°С – при тази температура морските водорасли имат успокояващ ефект.

От 36° до 38°С – водораслите почистват епидермиса и насищат клетките с минерални вещества.

Влажна торбичка с водорасли (например с водорасли-Бретан) може да се използва за масаж на тялото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top