Search
Филтрирай по...

SPA масажи – здраве и релакс

SPA салоните се надпреварват да ни предлагат различни видове масаж, както ръчен, така и с използване на различни апаратни техники. Причината за това е фактът, че масажът притежава изключителен антистрес ефект и силни оздравителни свойства. Резултатът от приятните процедури е не само релакс, но и в зависимост от избраната техника, избавление от мускулни и ставни болки, отоци и дори целулит.

Ръчният масаж се смята за най-ефективния метод за снемане на стреса и напрежението, апаратният е само допълнително средство. Той се използва само тогава, когато се изисква по-продължително въздействие върху различните мускулни групи.

Апаратен масаж

Апаратният масаж може да бъде вакуумен, вибрационен или воден (хидромасаж).

Вакуумен масаж. Вакуумният масаж въздейства върху дълбоките слоеве на дермата и често се прилага за премахване на така наречената „портокалова кожа”. За извършването му се използва специален апарат с „вендузи”, които се прикрепват към тялото и стимулират циркулацията на кръвта и лимфата. Резултатът от процедурата е стягане на мускулите и кожата.

Въпреки, че вакуумният масаж има дълбоко въздействие, той не причинява никакъв дискомфорт – движението на „вендузите” е плавно и приятно, без болезнен натиск.

Вибромасаж. Вибромасажът има силен тонизиращ ефект, успокоява възпалителните процеси в организма и подобрява работоспособността на мускулите. Този масаж се използва за въздействие на гърба, корема, ръцете, краката и гръдния кош. Той активира обменните процеси в организма и снема напрежението и физическата умора.

Хидромасаж. Водният масаж се извършва с помощта на специална хидромасажна вана или душ, които могат да се прилагат заедно или поотделно. Тялото се масажира с различни по сила водни струи, които въздействат по определен начин върху кожата и мускулите. В резултат от процедурата, клетъчният обмен и възстановителните процеси в организма се ускоряват, порите се отпушват, отоците спадат, а тялото се тонизира и става по-стегнато.

Тъй като апаратният масаж има противопоказания, е препоръчително да се консултирате със специалист преди да се подложите на някоя от тези процедури!

Видове ръчен масаж

Аюрведически масаж. Аюрведическият масаж се смята за един от най-ефективните методи за релаксация и постигане на вътрешна хармония. Той служи за възстановяване на физическите и енергетичните възможности на организма. При аюрведическия масаж се използват елементи от индийския, тайландския и китайския масаж, а също така специални ароматни масла и релаксираща музика.

Стоунтерапия. Стоунтерапията е древно изкуство за лечение на тялото с помощта на нагрети камъни. За извършване на процедурата се използват камъни с различен размер и температура, с които се въздейства върху определени зони на тялото. Стоунтерапията се прилага за облекчаване на емоционалното напрежение и за възстановяване на имунната и вегетативната системи.

Лимфодренажен масаж. Лимфодренажният масаж подобрява работата на лимфатичната система и стимулира кръвообращението. В резултат на това, тялото започва по-бързо да се освобождава от шлаките и токсините, съдовете започват по-ефективно да пренасят кръв между сърцето и органите, а процесите на регенерация в организма се ускоряват.

Антицелулитни масажи. Вече споменатият лимфодренажен масаж се използва и като средство за борба с целулита. Като цяло в SPA терапията се използват много методики, позволяващи да се отстрани „портокаловата кожа”. Популярна процедура е антицелулитният масаж с мед, при който медът абсорбира токсините, намалява отоците, подобрява състоянието на лимфата и прави кожата по-стегната и гладка.

За премахване на целулита, също така могат да се извършват комплексни процедури, при които масажът се съчетава с маски за тяло – с шоколад, с морска кал или с водорасли.

Испански масаж. Този вид масаж се отличава с щадящото си въздействие, и пластичността на манипулацията – движенията на масажиста приличат на танц. Испанският масаж е изключително приятен, той снема стреса и напрежението, укрепва ставите и мускулите и действа благотворно на сърдечносъдовата система.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top