×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Проф. Албена Йорданова - ръководител на изследователския екип в Антверпен

Екип от българи и невролози от цял свят откриха ново заболяване на нервите - невропатия с невромиотония, разпространено в световен мащаб. Открит e и генът, който го причинава - първи етап в намирането на лечение, съобщи БНТ. Ръководителят на научния екип е и преподавател в Медицинския университет в София - проф. Албена Йорданова. Изследователите смятат, че са разкрили и нов механизъм за клетъчна дегенерация, който би могъл да подскаже и начини за лечение и на тежки усложнения при болни от диабет.

"Сега можем да поставим диагнозата само въз основа на историята на заболяването, дори и по телефона. Засега се прилага общото лечение, но след като разберем какъв е механизмът на заболяването, ще можем да предложим лечение", казва проф. Петер де Йонге, ръководител на клиничен екип. ДНК анализите по-нататък потвърдили изводите им. Открили, че новото заболяване се предизвиква от мутация в един ген - HINT1, който е отговорен за производството на определен ензим. Принципно познат, но никой досега не е предполагал, че малки промени в него причиняват неврологично заболяване. Проф. Албена Йорданова - ръководител на изследователския екип в Антверпен, казва: " Мислим, че механизмите, които причиняват това заболяване, може да са общи с механизмите, които причиняват много по-чести форми на полиневропатии, каквито са диабетната полиневропатия или тази, дължаща се на токсични агенти".

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.