×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
тиквата е богата на фибри, минерали и витамини

Пирамидите от тикви, подранили в горещата есен, вече се издигат по пазарите. И това е чудесно, защото тиквата е едно от най полезните творения на природата. Комбинацията от фибри, минерали и витамини, които тиквата съдържа, е впечатляваща, твърди проф. Донка Байкова, диетолог във факултета по обществено здраве на Медицинския университет. В нея има и целулоза - неразтворимите фибри, и пектин - разтворим. Целулозата понижава холестерола, включително лошия, редуцира триглицеридите. Пектинът контролира нивото на кръвната захар.

В минералния комплекс на тиквата се открояват: калций - пази от остеопороза, желязо - осигурява добро кръвотворене, магнезий - подобрява сърдечния тонус и нормализира кръвното, фосфор - укрепва костите и ставите, пази от стрес. Съдържа обилно мед, цинк и кобалт - минерали със силно антиоксидантно действие, които повишават имунната защита. Тиквата е сред рекордьорите по съдържание на калий. Той стимулира сърдечния мускул и има силно диуретично действие. Затова тиквата помага срещу отоци при хипертония, съдови болести, хепатит, цироза, при лечение на бъбреци и болести на простата - аденом или хипертрофия.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.