
Кисело мляко. Без съмнение млякото е един от най-известните и най-често споменаваните източните на пробиотици. То съдържа т.нар. “добра бактерия” – лактобацилус, която се грижи за здравето на стомаха и червата. Консумацията на кисело мляко помага за различни стомашно-чревни заболявания като язва, колит, гастрит и др.
Кисело зеле. Ферментиралото зеле също е богато на пробиотици. Малко хора знаят, че тази така ароматна храна е мощен имуностимулант. Киселото зеле е сред едно от най-предпочитаните корейски ястия именно поради това си качество.
Меко сирене. Един от най-добрите източници на пробиотици е сиренето Гауда. Ако сте любители на специфичните ароматни сирена, добре е да сте на ясно, че те са много полезни за стомаха, червата и имунната ви система.
Пробиотични добавки. За съжаление живите микроби са много чувствителни и повечето от тях бързо умират в естествената си среда след обработката и консервацията на млеката и млечните продукти. Ето защо вече е трудно да се набавят пробиотици чрез храната. Добрата новина е, че те могат да се приемат ежедневно с таблетки, които ще ви осигурят здрав стомах и ще укрепят имунната ви система.
Коментари (1)
Нов коментар