За такава защита организмът се нуждае от големи количества от аминокиселината аргинин. Нейното действие учените обясняват така: когато организмът е заплашен от венерическо заболяване, към огнището на възпалението се устремяват макрофаги. Те активно завземат и блокират действието на бактериите, останките от клетки и други чужди и опасни за организма частици. Но микрофагите се активизират в при наличието в организма на голямо количество аргинин. Който пък постъпва в тялото на човека с храната, най-вече от овесената каша, може и от хранителни добавки. Известно е, че аргинин се съдържа в немалки количества в следните продукти: сусам, царевица, орехи, стафиди и шоколад.
Защо е полезна овесената каша
Американските медици стигнаха до неочакван извод относно защитата от венерически заболявания. Те смятат, че тук може да помогне класическото блюдо от английската кухня – овесената каша. Този хранителен продукт е много полезен, тъй като е изключително богат на фибри, витамини и минерали. Редовната употреба на овесена каша подобрява храносмилането и работата на стомаха и червата. Към тези добре известни полезни действия на овесената каша учените сега добавят още едно – защита на организма от болести, предавани по полов път.
За такава защита организмът се нуждае от големи количества от аминокиселината аргинин. Нейното действие учените обясняват така: когато организмът е заплашен от венерическо заболяване, към огнището на възпалението се устремяват макрофаги. Те активно завземат и блокират действието на бактериите, останките от клетки и други чужди и опасни за организма частици. Но микрофагите се активизират в при наличието в организма на голямо количество аргинин. Който пък постъпва в тялото на човека с храната, най-вече от овесената каша, може и от хранителни добавки. Известно е, че аргинин се съдържа в немалки количества в следните продукти: сусам, царевица, орехи, стафиди и шоколад.
За такава защита организмът се нуждае от големи количества от аминокиселината аргинин. Нейното действие учените обясняват така: когато организмът е заплашен от венерическо заболяване, към огнището на възпалението се устремяват макрофаги. Те активно завземат и блокират действието на бактериите, останките от клетки и други чужди и опасни за организма частици. Но микрофагите се активизират в при наличието в организма на голямо количество аргинин. Който пък постъпва в тялото на човека с храната, най-вече от овесената каша, може и от хранителни добавки. Известно е, че аргинин се съдържа в немалки количества в следните продукти: сусам, царевица, орехи, стафиди и шоколад.
Категории
Най-нови
Коментари (0)
Нов коментар