×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
пробиотици fortify

Пробиотиците са сред най-популярните хранителни добавки, които задължително присъстват  в режима на всеки човек, решил да обърне по-специално внимание на здравето си.  Както вече знаем, те представляват живи микроорганизми, които приемаме от ферментирали хранителни продукти или чрез хранителни добавки.

Тяхната основна роля е да поддържат в оптимално състояние цялата съвкупност от микроорганизми, които нормално обитават храносмилателния тракт на човек.

Микробиомът съдържа над 5000 различни видове бактерии, които имат роля в храносмилането, метаболизма и предпазването на тялото ни от развитието на болести и инфекции. Съставът и разнообразието на този микробиом зависи от много фактори като: наследственост, начин на раждане, начин на живот, хранене, сън и двигателна активност. При много хора с наблюдава по-беден състав от полезни бактерии в тялото им, отколкото би трябвало. Това може да се дължи на прекомерно и често използване на антиботици, които убиват не само болестотворните бактерии, но и  полезните. Ето защо е много важно при инфекциозно заболяване, налагащо антибиотично лечение, задължително да взимате и пробиотик. Друга причина за бедно разнообразие на „добри“ микроорганизми е и нездравословния начин на живот. В тази графа може да подчертаем диета, богата на: рафинирана захар, изкуствени оцветители, подсладители, консерванти и наситени мастни киселини.


Има ли разлики в пробиотиците на пазара?

На пазара съществуват много и различни комбинации от пробиотични продукти. Всеки вид бактерия има своето предназначение, като различни комбинации се използват в комплексното лечение на: хронична диария, констипация, синдром на раздразненото черво или при желание да подкрепим имунната си система. Основните видове бактерии в пробиотици са лактобацилите, бифидобактериите и сахаромицес.

В продуктите на Fortify  може да откриете изключително чисто съдържание на комбинация от полезни щамове бактерии, които поддържат състоянието на храносмилателната система и имунната ни защита.  Те представляват едни от най-силните пробиотични продукти на пазара, защото съдържат разнообразие от щамове живи бактерии  в голямо количество. Благодарение на това  има по-голям шанс достатъчно „добри“ микроорганизми да се заселят в храносмилателния тракт и да възвърнат баланса в него. Те подобряват разнообразието в микробиома на червата и не позволяват на  потенциално„лошите“ бактерии да се развиват на свобода.

Повечето продукти се приемат по веднъж на ден, като всяка капсула е обвита от достатъчно устойчиви материали, които да устоят на действието на стомашната киселина и да запазят бактериите вътре живи.

Това е един от най-силните симбиотици. Продуктът съдържа не само разнообразие от полезни бактерии, но и необходимото количество пребиотик, за да осигури оцеляването на достатъчно от тях в организма ни, след като ги приемем.  В състава му се откриват основно лактобацили и бифидобактерии. Продуктът е много подходящ при хора, провели скорошно агресивно антибиотично лечение, особено при прием на повече от един вид антибиотик. Повлиява добре хроничната диария при хора с чести оплаквания от стомашен дискомфорт, подуване, болки и гадене.

Много подходящ при чревни вирусни заболявания или друг вид възпалителни чревни състояния.

Може да се използва от хора с диагностицирана язва на дванадесетопръстника  и при установено наличие на Хеликобактер пилори. Това е грам негативна бактерия, която оцелява в стомаха, въпреки силното действие на стомашната киселина. Хеликобактер пилори отделя токсини и води до разрушаване на лигавицата на стомаха, като последствията са развитие на гастрит и пептична язва. Обичайно лечението на състоянието е свързано с прием на антибиотици, които трябва да отстранят „вредителя“, но по пътя към целта унищожават и полезните микроорганизми в тялото. Ето защо един силен симбиотик е важен за възстановяването и лечението на гастрит и язви. Отделно има данни, че Lactobacillus reuteri, който може да се открие в състава на Fortify Optima Advanced Care, участва в превенцията на повторно заразяване с Хеликобактер.

В зависимост от нуждите ви, съществуват продукти от серията с 60, 90 и дори 100 милиарда бактерии.

Хората, които страдат от депресия често се оплакват от сериозни колебания в настроението им, често чувство за тревожност и невъзможност да се справят със стреса, свързан с ежедневието. Към момента повечето антидепресанти работят като променят активността на невротрансмитерите в мозъка. Целта е да повлияят когнитивните симптоми, вървящи ръка за ръка с депресията.

В последното десетилетие стана известно, че съществува двустранна връзка между състоянието на гастроинтестиналния тракт и централната нервна система, известна като връзката черва-мозък. Учените свързват психичните заболявания с изменения и дисбаланс в нормалния микробиом в червата, което го превръща в потенциална мишена в лечението на депресията и тревожността.

Съществуват доказателства, че пробиотичните видове Lactobacillus helveticus и Bifidobacterium longum  имат благоприятно действие върху психическото състояние и способността да се справим със стреса. Те допринасят за намаляване на редица психологични симптоми, свързвани с депресията и тревожността. Може да открием тази комбинация от пробиотични видове в Fortify™ Daily Probiotic Mood & Stress. Продуктът е подходящ за хора, подложени на силно психическо натоварване, при безсъние и потиснато настроение. Допълнителен плюс е и добавения екстракт от ашваганда, която е известен адаптоген. Билката  помага да се чувстваме по-жизнени, намалява чувството за психическо изтощение и подкрепя нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система. Освен това може да подобри способността ни да запаметяваме нова информация и да разсъждаваме.

Пробиотиците са важни за здравето на жената. Те не само, че поддържат микробиома в храносмилателната система, но и помагат на дамите да запазят бактериалния баланс и във влагалището си.

Fortify™ Womens Probiotic съдържа богат набор от подбрани видове лактобацили и бифидобактерии, които са много подходящи за дами, които страдат от чести вагинални инфекции или усещане за дискомфорт и парене в тази област. В нормални условия влагалището на жената съдържа различни видове бактерии и микроорганизми, които може да определим като условно-патогенни. Те представляват бактерии и гъбички, които при определени условия биха могли да причинят инфекции и възпаление.

За да се предотвратят вагинози,  трябва да се поддържа оптимално количество от  „добрите“ бактерии във влагалището- лактобацилите на Дьодерлайн. Те силно намаляват след употреба на антибиотици или при отслабване на имунните защитни сили на организма. Когато количеството им е достатъчно ниско, това дава възможност на условно-патогенните микроорганизми да се развиват и да причиняват проблеми. Допълнителният прием на пробиотици  предпазва от чести уро-генитални инфекции и поддържа доброто състояние не само на храносмилателната система, но и на половата.

Пробиотиците са важни не само за дамите, но и за мъжете. В състава на продукта са влючени пребиотични фибри от цикория, които осигуряват преживяването на пробиотичните бактерии. Добавката от високо абсорбируем селен поддържа имунната система и регулира производството тестостерон в мъжкия организъм. Той е силен  антиоксидант и е важен за сперматогенезата- процеса на матурация на сперматозоидите и тяхната мобилност.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Д-р Деяна Жекова
Лекар с опит в Спешна медицина, Вътрешни болести и Ендокринология. 
Сертифициран Тета лечител.

Интересува се от холистична медицина, насочена както към поддържане на комплексното здраве на човек- физическо, психическо и духовно, така и към справяне с причините за заболяванията, а не просто следствията им.

Продуктът беше успешно добавен в любими.