×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
пробиотик с екстракт от червена боровинка за женско уринално здраве

Пробиотиците са едни от най-популярните хранителни добавки в днешно време, като списъкът с положителните им качества сякаш непрестанно нараства.

Съществуват множество клинични изпитвания и доказателства за ползите от прием на пробиотик, като те са от особено съществено значение за представителите на нежния пол.

Преди обаче да разгледаме по-подробно защо комбинацията от червена боровинка и незаменимите пробиотици е толкова полезна, нека си припомним какво прави пробиотиците толкова важни за цялостното здраве на организма ни.


Какво представляват пробиотиците

Нормално в  гастроинтестиналния ни тракт живеят много и различни микроорганизми, изграждащи микробиома там. Те не са задължително „лоши“, като в зависимост от условията на средата и от състоянието на имунната ни система, или ще подобрят здравословното ни състояние, или ще отключат развитието на някакво заболяване.

Пробиотиците могат да бъдат описани като живи бактерии, които покриват храносмилателния тракт. Те ни помагат да абсорбираме хранителни вещества, да синтезираме невротрансмитери и да се борим с потенциално болестотворни микроорганизми в тялото.

Пробиотичните бактерии се намират в организма ни още с раждането. Преминаването на бебето през родовия канал на жената по време на естествено раждане отключва верижна реакция, чиято цел е да обогати и изгради микробиома в червата на детето.

Диетата е също много важна за поддържане на оптималното състояние не само на храносмилателната ни система, но и на цялостния организъм. Не е случайно, че още от далечното минало хората са консумирали много ферментирали храни. Освен, че не се развалят толкова бързо след ферментацията, те са богати и на пробиотици.


За какво са полезни пробиотиците

  • Предпазват организма от:
    • Патогенни бактерии, вируси и паразити
    • Токсини
    • Развитие на рак
    • Развитието на инфекция
  • Подпомагат абсорбирането на:
    • Желязо и магнезий
    • Глюкоза
    • Мастни киселини
    • Витамин В12
  • Поддържа оптималното функциониране на:
    • Имунната система, имунния отговор на тялото,  като влияят върху IgA, IgG имунните клетки, Т- килърите и В- лимфоцитите
    • Секрецията на стомашен сок
    • Синтезата на жлъчни киселини
    • Естествените движения на червата (чревен мотилитет)
    • Синтеза на ензими и витамини
  • Подобрява състоянието при редица заболявания:
    • При захарен диабет, защото подобрява инсулиновата чувствителност и намалява автоимунната реакция на организма
    • Подходящ при психични заболявания, основавайки се на връзката черва-мозък
    • Подходящ при кожни проблеми като акне
    • Подходящ при алергии
    • Прилага се при недоносени бебета и се използва в лечението на неонатален сепсис и некротизиращ ентероколит
    • Подходящ при неалкохолен омазнен черен дроб


Какво прави червената боровинка здравословна

Червената боровинка е пълна с нутриенти и антиоксиданти. Плодовете съдържат богат състав от: витамин С, флавоноиди, незаменими мастни киселини като омега-3 и омега-6, каротеноиди и др.  Чудесният й състав дава на червената боровинка антибактериални, противовъзпалителни и противогъбични качества.

Екстрактът от плодовете се използва за:

  • Средство за борба със свободните радикали
  • Помага при инфекции на пикочните пътища
  • Намалява лошия холестерол (LDL), особено при диабетици
  • Превенция на ракови заболявания, особено на хранопровода, стомаха, пикочния мехур
  • Пази от развитието на инфекции и възпаление
  • Подобрява абсорбцията на витамин В12
  • Предпазва от развитието на кариеси, гингивит
  • Предпазва от развитието на язви в храносмилателния тракт


Защо червената боровинка е полезна за жените

Както повечето хора знаят, жените анатомично имат по-къса уретра, в сравнение с мъжете. Поради това  дамите далеч по-често страдат от инфекции на пикочо-половата система. Екстрактът от плодовете на червена боровинка намалява възпалението на тъканите и се бори с микроорганизмите, които предизвикват инфекции. Много често в случаи на хронични инфекции се касае за самозаразяване при неправилна хигиена след дефекация.  При това положение,  Ешерихия коли е основният виновник за всички неприятни оплаквания като парене, сърбеж и болки при уриниране.

Екстрактът от червена боровинка се използва след оперативни гинекологични интервенции, като предпазва от инфекции и подобрява възстановяването на дамите.

Клинични изпитвания доказват, че при чести пикочни инфекции, редовния прием на екстрактът редуцира чувствително появата на проблема.


Червената боровинка е много полезен особено за дамите в менопауза. Жените в климактериум имат повишен риск от пикочни инфекции. С постепенното намаляване на синтезирания в тялото естроген, тъканите започват да атрофират, а в това число и всички структури, поддържащи  и заобикалящи пикочния ни мехур.

Немалко жени в тази възраст страдат от някаква форма на инконтиненция и периодични инфекции, което налага по-внимателна грижа за здравето на пикочо-половата система.


Екстрактът от червена боровинка съдържа богато количество от проантоцианидини. Те са група химични вещества, които водят своето начало от флавоноидите. Проантоцианидините имат изключително силна антиоксидантна активност и се усвояват в голяма степен от организма.  Те намаляват нивата на проинфламаторните интерлевкин IL-1b , IL-6 и увеличават противовъзпалитлния IL-10.

Това, което ги прави толкова полезни за жените е високият им афинитет към компонентите на съединителната тъкан. Те заздравяват  кожата, вътрешните органи и кръвоносните ни съдове, като промотират богата на колаген, здрава съединителна тъкан. Установено е, че тези вещества помагат при разширени кръвоносни съдове на долните крайници, при хемороиди и даже промотират възстановяването на ретината в очите ни.


С покачването на килограми по време на бременността, кърменето и след менопаузата, дамите често се оплакват от болки, отоци в краката и отпускане на кожата. Не е изключено да се появят и хемороиди, като всички изредени промени до голяма степен се базират на отслабената ни съединителна тъкан. Редовният прием на екстракт от боровинка в комбинация с проверен и доказан пробиотик ни помагат да се чувстваме и да изглеждаме добре.

От повече от десетилетие учените разглеждат потенциалните противоракови качества на червената боровинка. Към момента повечето ин витро изследвания свидетелстват за наличието на антиракови компоненти в състава на растението, които намаляват риска от развитието на раково заболяване, като инхибират оксидацията на клетките и влияят върху възпалителните процеси в организма. Освен това екстрактът от червена боровинка действа като своеобразен химиотерапевтик, защото стопира пролиферацията и образуването на нови кръвоносни съдове в туморните образувания. По този начин пречи или забавя появата на метастази.


Women`s Multi Probiotic Мултипробиотик за жени

Комбинацията от 10 щама живи лактобацили с екстракт от боровинка е прекрасно средство за борба с честите пикочо-полови инфекции. Освен това, помага в поддържането на оптимално гинекологично здраве след навлизане в климактериума.

Продуктът помага за поддържане на здрава съединителна тъкан, намалява оксидативния стрес в клетките и ги предпазва от ракови заболявания. Може да се приема ежедневно и е задължителен по време на пътувания, стресови ситации и при системни заболявания. Подсилва имунната система, прави тялото по-готово да се бори с хроничното възпаление и упоритите влагалищни и пикочни инфекции.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Д-р Деяна Жекова
Лекар с опит в Спешна медицина, Вътрешни болести и Ендокринология. 
Сертифициран Тета лечител.

Интересува се от холистична медицина, насочена както към поддържане на комплексното здраве на човек- физическо, психическо и духовно, така и към справяне с причините за заболяванията, а не просто следствията им.

Продуктът беше успешно добавен в любими.