×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Масло или маргаринМазнините са основен градивен елемент на организма. Животът не би бил възможен без приемът на мазнини, заради многобройните функции, които изпълняват – от строителен материал на клетъчните мембрани до условие за нормалното функциониране на имунната, нервната и сърдечно-съдовата системи. За съжаление наличието на мазнини само по себе си не е достатъчно. От значение е и техният вид. Имайте предвид, че не само цената определя качеството.

Ето няколко любопитни факта за приликите и разликите на краве маслото и маргарина.

-          Двата продукта имат почти еднакъв брой калории.

-          Краве маслото е по-богато на наситени мазнини от маргарина.

-          Редовната консумация на маргарин може са увеличи риска от сърдечно-съдови заболявания при жените с около 50% в сравнение с жените, които използват краве масло.

-          Краве маслото увеличава усвояването на нутриенти от други храни.

-          Краве маслото има ред хранителни достойнства, за разлика от маргарина, в който, ако те присъстват, са изкуствено добавени.

-          Не на последно място краве маслото е традиционна храна, която се използва както за директна консумация, така и за готвене. Освен това дава неповторим вкус на храната.

А какво трябва да знаем за маргарина?

-          Той е много богат на транс мастни киселини, за които е установено, че са непосредствена предпоставка за възникване на сърдечно-съдови заболявания.

-          Увеличава общия холестерол включително и LDL-холестерола (т. нар. лош холестерол) и понижава нивата на HDL-холестерола.

-          Увеличава риска от ракови заболявания.

-          Влошава качеството на кърмата.

-          Влошава състоянието на имунната система.

Любопитно е, че маргаринът има сходен състав с продукти, които не бихме сложили в уста! Той съдържа вещества, които откриваме в химичните формули на боята. Вероятно това обяснява факта защо маргаринът не се разваля, нито мухлясва. Това е защото микроорганизмите, които стават причина за появата на плесен и мухъл, не намират хранителна среда, върху която да се развиват.

Коментари (2)

    • nora
    • 2011-05-19 09:51:50
    a zashto margarinat e mnogo po-vkusen ot masloto?
    • Maria
    • 2011-05-19 09:57:27
    Здравейте Нора, Нямам представа защо на вас по-вкусен ви е маргаринът. Нали знаете - различни хора, различни вкусове. На мен лично много по-вкусно ми е филийка с масло или ястие, в което е добавено масло, а не маргарин. Пък има и друго - сигурно ви е познат фактът, че всички пороци са най-сладки :) Алкохол, цигари... във вашия случай маргарин... Няма нищо страшно да използвате и маргарин. Ние просто показваме доказаните разлики :) Благодаря ви за коментара и лек ден! Мария Радоева Ревита ООД www.revita.bg

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.