×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Отслабване чрез сънМоже ли липсата на сън да повлияе на теглото ви? Чували ли сте, че ако не спите ще напълнеете? Невероятно, но факт. Безсънието води до затлъстяване. В това са убедени изследователи от Медицинския университет в Чикаго (САЩ). Проучването, продължило няколко години, показва как липсата на достатъчно сън може увеличи апетита, да забави метаболизма и да повиши кръвното налягане. "Хората пълнеят, когато приемат повече калории, отколкото изразходват. Ето защото диетата и физическата активност са много важни, ако искате да запазите фигурата си. Сега обаче се оказа, че сънят също има своето влияние”, каза д-р Кристен Кнутсон, ръководител на проучването. „Липсата на достатъчно сън може да е причина за затлъстяване.” Д-р Кнутсон и колегите й направили няколко експеримента, които доказват, че ако спите по-малко от 6 часа най-вероятно ще се сблъскате със сериозен проблем с килограмите. Безсънието блокира сигналите, които достигат до мозъка, когато човек е сит. Освен това при хората, които не спят се наблюдава повишено ниво на хормона грелин (хормонът, който увеличава апетита) и намалено ниво на хормона лептин (той сигнализира на мозъка, че човек е сит). „Съвременният човек спи все по-малко. Заобиколен е с телевизори, компютри, мобилни телефони. Става рано и ляга късно. Именно тази фактори могат да изиграят лоша шега и да доведат до затлъстяване”, казва д-р Кнутсон. Резултатите сочат още, че връзката между безсънието и наднорменото тегло е най-силна при децата.
Подобни паралелни проучвания с почти същите резултати са направени и в Бразилия, Обединените арабски емирства и Норвегия. "Това откритие показва още, че липсата на достатъчно сън увеличава риска от затлъстяване, диабет, високо кръвно налягане. Може би е време да разберем, че ако искаме да живеем дълго и да сме здрави, трябва да дадем на тялото си онова, от което се нуждае”, заключава специалистката.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.