×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Солените храни се борят със стреса? Чипс, Зрънчо, солети... Обичате ли да похапвате от тези храни? Досега навсякъде се тръбеше, че черният шоколад успешно се справя със стреса и е един от най-добрите начини да се усмихнем. Американски учени от Университета в Синсинати (САЩ) обаче доказаха, че солените храни могат също да ни помогнат да преодолеем трудните моменти. Това се дължи на повишаването нивото на натрий след като хапнем малко чипс, например. Според учените солената закуска може да ни даде тласък да преодолеем напрежението много по-добре, отколкото шоколада или алкохола. Резултатите от проучването сочат, че повишаването на натрия води до “обезвреждане” на хормона на стреса – окситоцин. Едновременно с това солта блокира освобождаването на други хормони, отговорни за нервното напрежение и безпокойството. Разбира се, учените не препоръчват да прекалявате със солените храни, само и само, за да се преборите стреса. Факт е, че солта може да причини други здравословни проблеми като високо кръвно налягане и да доведе до сърдечни заболявания. Вече има категорични доказателства, че ако се намали само с половин чаена лъжичка приема на сол това ще спаси 100000 души от инфаркт всяка година. Учените обаче са категорични, че при много хора солените храни действат като истински стрес-регулатор. Важното е, да не се прекалява. Когато сме под стрес, често се държим по неестествен за нас начин – храним се с най-нездравословните храни, пием повече, не спим по цели нощи, не спортуваме. Това засилва нивата на хормоните на стреса и блокират областите на удоволствието в мозъка. Изходът е един – да променим начина си на живот. Да се виждаме повече с приятели, да си намерим хоби, да спортуваме. А кой ще ни спре да изпием една, а защо не и две, маргарити с малко сол. Пък и текилата не е забранена. Може би това е разковничето на успеха към щастието...

Ревита Ви препоръчва

Calmeral, 600 mg

Валериана, 525 mg

Валериана (корен), 530 mg

5-Хидрокситриптофан, 50 mg

Добро настроение, 471 mg

Жълт кантарион, 420 mg

Izi Night, 252 mg

Спокойна нощ, 440 mg

Дамиана (лист), 400 mg

Маточина (лист), 490 mg

Глог (плод), 510 mg

Мелатонин, 2.5 mg

Коментари (1)

    • Здравка Желязкова
    • 2013-07-09 14:03:34
    Досега четох статии за окситоцина като хормонът на любовта, сага пък - хормонът на стреса?!! Е на кого да вярваш в крйн асметка??!!

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.