×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Как да се храним правилноСпазвате ли още напътствията на родителите си, които сте слушали преди десетилетия? Може би техните съвети не са толкова правилни и могат повече да ви навредят, отколкото да ви помогнат. Предлагаме ви да прочетете 5 мита за „правилното” хранете, с които е време да се сбогувате.


Мит № 1. Не яж преди вечеря!
Ако сте слушали това като дете, със сигурност вече не посягате към леката следобедна закуска, за да не „развалите” апетита си преди вечеря. Оказва се обаче, че този съвет е напълно погрешен. Специалистите съветват човек да хапва 1, дори 2 пъти между основните хранения. Така стимулира метаболизма и по този начин се поддържа нивото на кръвната захар. Ако се храните само веднъж на ден, ще погълнете повече калории, отколкото, ако похапвате 5 – 6 пъти. Разбира се, не бива да прекалявате. Изяжте една ябълка или банан и обърнете гръб на снакса. Препоръчително е с междинните хранения да поемате между 100 и 200 калории. Плодовото мляко, зеленчуците или ядките са най-добрият избор.


Мит № 2. Изяж всичко.
Спомняте ли си момента, когато сте седели по цял ден на масата, докато не си оближете чинията? Все още ядете по този начин? Време е да спрете. Специалистите са категорични, че е добре да оставите малко храна в чинията си. Вслушайте се в тялото си. Възможно ли е да продължавате да се храните, само защото не искате да изхвърлите останалите няколко залъка? Бъдете особено внимателни в ресторантите. Там чиниите са огромни, а храната красиво аранжирана. Това стимулира човек да яде повече. Той се изкушава и от мисълта, че е платил за всичко това и не може да го изхвърли. Изяжте половината порция, а другата вземете за вкъщи.


Мит № 3. Не спортувай преди ядене.
Хапнете нещо малко час преди тренировка. Така ще усетите прилив на енергия. Изберете храна с високо съдържание на въглехидрати и почти без мазнини. Ограничете се до 300 калории. Чаша шоколадово мляко, филийка препечен хляб с мармалад или мюсли. Комбинирайте мюсли и ядки.


Мит № 4. Закуската се яде бързо.
Помните ли как всяка сутрин бързахте за училище и се налагаше да ядете филията дори по пътя? Ако обаче се храните бързо, организмът ви няма да може да усвои всички полезни вещества, ще почувствате тежест в стомаха и могат да се появят киселини. Станете 10 минути по-рано и се насладете на закуската си. Никога не „хапвайте на крак”. Закуската е най-важното хранене за деня. Внимателно подбирайте продуктите. Съчетайте въглехидрати, мазнини и белтъци.


Мит № 5. Днес заслужаваш десерт.
Много деца получават шоколадова торта, ако си изядат спанака или броколите. Това е основата на т.нар. „емоционално хранене”, което в може да доведе до затлъстяване. Никога да не използвате храната като награда. Ако искате да се поздравите за добре свършената работа, отидете на фризьор, на масаж или кино.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.