×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Не преяждайте по празниците Без съмнение декември и януари са най-празничните месеци. Освен много веселие и усмивки обаче те са свързани и с преяждане и препиване. Необходимо ли е да отрупвате масата с всевъзможни вкусотии и какво ви принуждава да прекалявате с яденето? Експертите са категорични, че в този период много хора се жертва на т.нар. емоционално хранене. Предлагаме ви няколко възможни решения, за да се справите с този проблем.

Скука
Проучвания сочат, че скуката е най-често срещаната емоция, която води до емоционално хранене. Празниците са време за почивка, но има хора, които не знаят какво да правят през свободното време. Ето защо те се обръщат към... храната.
Решението: Предварително си направете програма. Запълнете времето си по Коледа и Нова година. Не чакайте, за да видите какво ще се случи. Бъдете активни. Сега е времето, за да отидете на кино, театър или концерт. Вижте се с приятели, с които сте се отдалечили през годините. Посетете роднини.

 

Депресия
За съжаление специалистите са категорични, че много хора изпадат в депресия по празниците. Неудовлетвореност от живот, натиска „задължително” да сме щастливи в този период, раздяла с близък приятел могат да са само част от причините за депресията. За съжаление тя често е свързана с несъзнателно преяждане.
Решението: Без съмнение храната е най-лошият антидепресант. В комбинация с алкохола тя може да ви донеса само допълнителни главоболия. Хората ядат, за да запълнят емоционалната празнина. Разнообразете ежедневието си. Не оставайте у дома, където проблемите ще ви налегнат отново. По време на ваканцията имате достатъчно време, за да се разхождате, да спортувате и да се видите с близките.

 

Стрес
Стресът е комбинация от различни чувства. Той обаче често води до несъзнателно преяждане. Коледните и Новогодишни празници са изключително стресиращи за много хора – тълпите по магазините, студеното време, липсата на пари.
Решението: Направете списък за пазар и точно меню, което да спазвате. Пазарувайте онлайн, за да избегнете контакта с изнервените хора наоколо. Опитайте се да рационализирате живота си, колкото се може повече. Не забравяйте, че никой не е казал, че на коледната трапеза задължително трябва да има пълнена пуйка. Направете празника така, както вие искате. Създайте свои традиции.

 

Щастие
Не винаги емоционалното хранене и свързано с негативни чувства. Има хора, които хапват повече, когато се чувстват доволни и щастливи.
Решението: Когато сте щастливи, всичко изглежда възможно. Опитайте се в този период да хапвате разумно. Не се поддавайте на изкушението да опитате още една тортичка или да си вземете допълнително баклава. Обърнете повече внимание на радостта от подреждането на масата, от готвенето или отварянето на подаръците. Има толкова много поводи за усмивки.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.