×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Опасна ли е храната за вкъщи?Проучване на две от любимите храни за вкъщи (от индийската и китайската кухня) показва, че трябва да се замислите следващия път, когато решите да „приготвите” набързо вечеря с готов ориз и зеленчуци. Информацията е на Press Association. Оказва се, че така обичаните от всички ястия са с прекалено високи нива на мазнини, сол, захар и оцветители. Това без съмнение се оказва изключително неблагоприятно върху човешкия организъм. Освен бързото натрупване на излишни килограми, клиентите на тези заведения са изложени и на риск от сърдечно-съдови заболявания като инсулт и инфаркт.
Така например само една порция от повечето индийски ястия (като пиле тика масала или ориз с къри) съдържа около 116% от необходимото дневно количество наситени мазнини и 92% от сол. Популярното пиле в сладко-кисел сос и комбинацията с ориз със зеленчуци ще ви достави 119% от дневното количество необходима сол. Тестовете са направени само във Великобритания, но учените смятат, че положението е подобно и в другите европейски държави. Анализирани са 223 ресторанта с храни за вкъщи. Резултатите показали, че повечето храни са със завишено съдържание на мазнини, сол и изкуствени оцветители. Лекарите са категорични, че ако често се храните с тези ястия може бързо да се озовете в болница. В някои манджи се използват фъстъци или бадеми без това да е изрично упоменато в менюто. Така тези храни могат да се окажат фатални за хора с тежки хранителни алергии.
Има много начини, благодарение на които храната за вкъщи да се направи по-здравословна. Ако се използват продукти с ниско съдържание на мазнини и се намали употребяването количество сол. Така тези ястия няма да се отразяват върху здравето на клиентите и върху обиколката на талията им.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.