×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
От колко протеини се нуждаете?Без съмнение протеините са незаменима част от здравословното хранене на всеки човек. Често обаче те остават извън светлините на прожектора. Обикновено се говори за мазнините и въглехидратите. Повечето хора получават достатъчно протеини дневно като си ги набавят от продуктите от животински произход – месо, яйца и др. Много от нас наблягат на протеините, ако искат да изградят мускулна маса. Добре е да знаете обаче, че ако прекалите те ще са източник преди всичко на калории – повече, отколкото се нуждаете.
Основната роля на протеините е да доставя необходимите елементи за растежа, синтезирането на ензими и хормони в организма и обновяването на клетките. Протеините участват в образуването на хемоглобина в кръвта и на антителата на имунната система. Животинските протеини имат по-голяма стойност от растителните протеини. При тези, които идват от растенията липсват някои важни амино-киселини. Най-много животински протеини има в рибата, яйцата, птиците, говеждото месо, киселото и прясно мляко и сиренето.


Колко протеини са достатъчни?
Диетолозите насърчават възрастните хора да получават между 10% и 35% от калориите си на ден чрез белтъчни храни. Това означава, че те трябва да приемат средно по 46 гр. протеин за жените и 56 гр. протеин за мъжете.

  • Близо 100 гр. месо внася около 21 гр. протеини, а 300 гр. месо (както обикновено се предлага в порция) – около 50 гр. протеини.

  • Една кофичка кисело мляко е източник на около 11 гр. протеин.

  • Една чаша мляко е равна на 8 гр. протеин.


 

Кой може да се позволи повече?
Не всеки се нуждае от едно и също количество протеини. Предлагаме ви някои интересни подробности за тази неизменна част от нашето меню.
Бременните и кърмещи жени. Бъдещите майки трябва да приемат поне 10 гр. протеини в сравнение с всички останали. Дамите, които кърмят пък е добре така да регулират менюто си, че да получа поне още 20 гр. Може да си ги набавите като изядете кофичка кисело мляко или половин чаша извара. Избирайте млечни продукти с ниско съдържание на мазнини. Млякото и изварата са и добър източник на калций и Витамин D.
Спортистите. Протеините са нужни при всички физически натоварвания. Те осигуряват повече енергичност и издръжливост. Доказано е, че маратонците и колоездачите трябва да приемат поне 50% повече протеини от останалите. Хората, които пък се потят във фитнеса, е добре да консумират продукти, които ще им осигурят 30% допълнително протеини. Може да изчислите и нуждата си от протеини според спорта, който ви допада най-много.

  • При слаба тренировка трябва да приемате по 0,8 гр протеини на килограм телесно тегло

  • При активни упражнения – по 1,2 – 1,4 гр. протеини на килограм телесно тегло

  • При много активни занимания – по 1,7 – 1,8 гр. протеини на килограм телесно тегло.


Отслабващите. Когато намалявате теглото си, най-добре е да губите мазнини, но не и мускули. Протеините помага това да се случи. Факт е, че месото и млечните продукти засища глада за по-дълго време. Важно е обаче да следите какво количество мазнина и въглехидрати има в порциите, които слагате на масата.
Вегетарианците. Добре е те да разберат какви видове протеини не получават чрез месото и местните продукти. В различни комбинации вегетарианците могат да си набавят липсващите протеини.
Веганите. При тях протеините са основна липсваща част от здравословното меню. Ако сте се отказали от месото, млякото и яйцата, наблегнете на боба, сушения грах и соята. За да поддържат нормалните функции на тялото, добре е веганите внимателно да планират храненията си, за да си набавят онова, от което се нуждаят.


Как да ги намерим?
Достатъчно количество протеини могат да се намерят в червените меса с по-малко жилки, домашните птици ( за предпочитане е кожата им да се махне), обезмаслените или нискомаслени млечни продукти и рибата. Соевите храни и печените ядки също са добър източник на протеини. Бобът, лещата и грахът могат да осигурят освен протеини и много фибри. Често хората предпочитат зле преработените протеини под формата на бекон, наденички и др. Те обаче не са така полезни и здравословни като печената на грил риба, например.

Ревита Ви препоръчва

Коноп & протеин & фибри, 454 g

Л-Карнитин, 500 mg

Ацетил Л-Карнитин, 500 mg

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.