
Учените са изследвали 40 жени с хормонално независим рак на гърдата. Те са били разделени на групи, всяка от които е получавала по 400, 600 или 800 милиграма полифенон Е или плацебо два пъти седмично в течение на 6 месеца. При жените, които са получавали полифенон Е, се е наблюдавало значително съкращаване на растежа на хепатоцитите. Регистрирано е също така и намаляване на съдовите ендотели.
„Макар нашето проучване да е твърде малко, за да може да каже със сигурност, че epigallocatechin-3-gallate, който е една от основните съставки на зеления чай, предотвратява рака на гърдата, то разширява познанията за действието на антираковите механизми", заяви доцентът от катедрата по медицина и епидемиология на медицинския център в Колумбийския университет Катрин Крю.
Коментари (0)
Нов коментар