×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Живот без лекарстваНеуспорим факт е, че има доста спорове по темата за хранителните добавки. Някои подхождат с недоверие, други пък ги приемат с изключително уважение. Но къде е всъщност истината ?

Каква е причината за популярността на биологично активните добавки, които създават нов отрасъл в здравната индустрия?

Отговор на този въпрос откриваме в медицинската статистика, която съществува над 200 години. Именно тя ни показва, че през втората половина на 20 век са се появили много нови болести – предимно сърдечно-съдови, автоимунни, неврологични и психически. Една от основните причини е промяната на околната среда и нейното замърсяване. Със замърсяването на околната среда се замърсява и храната, която приемаме, а оттам и нашите организми. Освен това се е увеличило производството и потреблението на захарни изделия, богати на мазнини и консерванти. Нездравословния начин на живот, недостигът на витамини и микроелементи правят човешкия организъм слаб и уязвим. Повечето лекарствени медикаменти, които познаваме, лекуват не причината, а симптомите. Което по-късно води до ново появяване на стария проблем. Освен това много от лекарствените средства имат странични ефекти и нерядко предизвикват други нарушения в здравето.

На много от медиците им хрумва, че може би не справянето със симптомите е начинът за преодоляване на повечето болести, а самата помощ на организма сам да се справя с вредителите преди още да се е появило заболяването. Ето къде е мястото на хранителните добавки. Те предпазват и служат за превенция и защита на организма преди появата на болестта. Това не е извода само на един лекар, а на много специалисти от различни краища на света. Някои специалисти са негативно настроени, понеже смятат, че организмът сам по естествен начин може да си набави нужните му вещества. Което в днешно време е очевидно невъзможно.

Какво представяват хранителни добавки?

Това са природни, естествени вещества, действащи на причинителите на редица заболявания. Хранителните добавки започват да се използват на запад преди повече от 20 години, но у нас тепърва набират скорост. Някои противници на хранителни добавки твърдят, че човек може сам да си набавя нужните вещества. Но те не отчитат факта, че днешния градски човек няма времето и възможността да се храни само със здравословни за организма продукти. А и всички знаем, че днес продуктите не са толкова наситени с натурални вещества, както е било в миналото. Един от примерите за нуждата от хранителни добавки е твърдението на изследователя Лайнус Полинг, който смята, че всички живеем в постоянен недостиг на витамин С. И не само...

Съвременната медицина е толкова сложна, че лекарите са принудени да станат тесни специалисти в своята област. Много често те нямат нито времето, нито възможността да следят за постиженията на другите науки (в частност биохимия и молекулярна биология). В много от познатите случаи се доверяват на препоръки на фармаколозите. А сред фармаколозите няма много привърженици на хранителни добавки. Въпреки, че днес са известни стотици добавки, които помагат на човека, тази нова медицинска индустрия попада в кръговрата на безнадеждността и непопулярността.

Лекуват ли хранителните добавки?

Категорично ДА! Многобройни изследвания в клиники в САЩ и Европа доказват, че добавките самостоятелно или в съчетание с други лекарства са способни да спират развитието на тежки болести и в много случаи ги побеждават. Нещо повече... За някои болести хранителните добавки са единственото решение. При болестта на Алцхаймер например единствения начин за подобрение са приемането на големи дози витамин В1 и екстрат от гинко билоба. Добавките са и една добра алтернатива при депресия и стрес. Предимството им пред другите антидепресанти и невролептици са в липсата на зависимост и странични ефекти.

Хранителните добавки имат неуспорими качества за превенция и лечение на редица болести, като засилват имунната система и защитните способности на организма. Популяризирането на хранителни добавки помагат не само на хората, но и намаляват работата и тревогите на лекарите.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.