×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Антибиотиците убиват добрите бактерииНапоследък все повече се говори за вредата от антибиотиците. Въпреки че лечението на редица болести е невъзможно без тях, употребата им трябва да се ограничи. Американски учени установиха, че честият прием на антибиотици води до пълното унищожение на добрите бактерии в организма. „Досега се знаеше, че ако човек прекали с вземането на антибиотици, скоро те спират да действат. Нашето проучване обаче установи, че тези лекарства унищожават и добрите бактерии в тялото. Именно те подпомагат за повишаване на имунитета и правилното функционирате на храносмилателната система”, казва д-р Мартин Бласер, ръководител на проучването и завеждащ катедрата по експериментална медицина в Медицинския колеж в Ню Йорк (САЩ).

Много изследователи са на мнение, че липсата на добри бактерии в организма увеличава риска от затлъстяване, астма и дори рак. „Лекарите трябва да са много внимателни, когато предписват антибиотици особено на възрастни, бременни и бебета. Статистиката сочи, че в страните от Западна Европа и САЩ до 18-годишна възраст детето вече е преминало през 10 – 20 курса на лечение с антибиотици. Това е пагубно за добрите бактерии в организма”, допълва специалистът. Проучванията показват, че лекарите често предписват антибиотици без да знаят дали проблемът е вирусен или бактериален. Ако заболяването се дължи на вирус, тези лекарства не помагат. Според изследване на Американската медицинска асоциация лекарите препоръчват антибиотици при 60% от инфекциите на горните дихателни пътища, които са причинени от обикновен вирус.

Честата употреба на антибиотици обаче убива добрите бактерии.


Според д-р Бласер вече има бактерии, които са на изчезване. „Установихме, че добрите бактерии, които пазят от язва все по-трудно се срещат в човешкия организъм. Едва 6% от децата родени в Западна Европа и САЩ имат тези важни бактерии. Последиците са ясни”, обяснява специалистът.
Експертите са категорични, че липсата на добри бактерии може да доведе и до затлъстяване. „Наднорменото тегло е проблем за милиони хора. Не бива да обвиняваме само фаст фууд храната, но и антибиотиците.” Астмата, диабетът и чревните проблеми са много по-често срещани при хора, които са лекувани с антибиотици.
”Изследването ни е на ранен етап, но доказателствата са категорични. Лекарите трябва да внимават при предписването на антибиотици. Важно е те да се използват само в случаите, когато проблемът не може да се реши по друг начин. Освен това е от изключително значение съвременният човек да взема пробиотици ежедневно. Само така може да си набавим необходимите бактерии и да се предпазим от всички тези болести на съвремието”, смята д-р Бласер.
Пробиотиците са хранителни продукти и добавки, които доставят на организма и подпомагат развитието на полезната микрофлора или т.нар. „добри” бактерии. Съществуват около 500 различни вида добри бактерии като най-разпространени са Lactobacillus и Bifidobacterium.

Ревита Ви препоръчва:

Пърлс® Пробиотик, 1 млрд. активни пробиотици

Пърлс® Пробиотик, 1 млрд. активни пробиотици

Примадофилус® Кидс 3 млрд. активни пробиотици

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.