×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Болки в ушитеУхото на човек се състои от три части – външно, средно и вътрешно ухо. Външното ухо представлява ушната мида и ушният канал. В дълбочина той е преграден от тъпанчето, което е и границата между външното и средното ухо. Средното ухо е ушната камера със слухови костици и евстахиевата тръбичка. Тя служи за изравняване на налягането от двете страни на тъпанчето и се грижи за оттока на секрет от ушната камерата, който може да се превърне в среда за развитето на микроби. Вътрешното ухо се състои от слухови рецептори и вестибуларен апарат, който отговаря за равновесието при хората.

 

Повечето от болките в областта на ушите са предизвикани от инфекции. Външното ухо боли най-често, когато слуховият канал е влажен, което създава условия за развитие на бактерии. Инфекцията временно влошава слуха и предизвиква болка, като може да се развие в средното ухо, ако се замърси дрениращата го евстахиева тръба. Неизлекуваната инфекция на средното ухо може да се прехвърли към вътрешното ухо. Тогава се чувства болка в главата и виене на свят, понеже е засегнат и вестибуларният апарат. „В основата на профилактиката на ушните инфекции стои хигиената”, обяснява  Ана Шет, главен лекар в Центъра за детско здраве в Дануд, щата Джорджия.

Как се лекуват болки в ушите?

 

Ушите трябва да са сухи. Плувците често страдат от ушни инфекции, защото слуховият им канал много често е влажен.  След плуване водата трябва да се изкара и изпари възможно най-бързо.

Използвайте антисептици като профилактично средство срещу инфекции!

Как да предпазим ушите си при полет в самолет?

Болката в ушите при рязко набиране на височина или снижаване на самолета се дължи на разликата в налягането  от двете страни на тъпанчето. То или се вдлъбва, или се опъва в зависимост от движението. Най-често преди полет се приема аерон или псевдоефедрин. Само при 32% от пътниците,  приели подобен препарат, се появяват болки в ушите. Този тип лекарства намаляват отделянето на секрет в евстахиевата тръба и така налягането в средното ухо се изравнява с налягането във външното ухо.

„Тези средства снижават риска  от запушване на ушния канал”, споделя д-р Джефри Джонс, завеждащ отделение в болницата в Гранд Рапидс, щата Мичиган. Важно е да се знае, че псевдоефедринът е противопоказен при заболявания на щитовидната жлеза, сърцето и хипертонията. Ако за вас не е добре да използвате  съдосвиващи лекаствени средства, д-р Джонс съветва да използвате механично почистване на евстахиевата тръбичка. Методът е много елементарен – запушете носа и се постарайте да вкарате върха на езика си в носоглътката. Тръбата ще се разшири и по нея ще премине въздух, като можете да помогнете на процеса с преглъщане. Ефектът е много ефективен преди да се е появила болката, а не след като настъпи. Не продухвайте ушите си. Не трябва  да си запушвате носа и издишвайки да увеличавате налягането в устната кухина. „Има опасност при наличието на секрет в евстахиевата тръбичка той да попадне в средното ухо. Другият риск е от повреда на тъпанчето”, предупреждава д-р Джонс. За малките деца се препоръчва да се даде преди полет бонбон или дъвка  за да се обезпечат непрекъснати гълтателни движения.

Коментари (2)

    • ГЕРГАНА
    • 2011-08-26 08:54:40
    СЪПРУГАТ МЕ ЛЕТЯ ПРЕДИ СЕДМИЦА СЪС САМОЛЕТ И В МОМЕНТА Е СЪС БОЛКИ В УХОТО ,КОЙТО НЕ ОТМИНАВАТ ДОРИ И С МЕДИКАМЕНТИТЕ ПРЕДПИСАНИ ОТ АМЕРИКАНСКИТЕ ДОКТОРИ. ИМАТЕ ЛИ ПРЕДСТАВА ,КАКВО МОЖЕ ДА Е ПРИЧИНИЛО БОЛКАТА И КАКВО ЛЕЧЕНИЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРИЛОЙИ ОТ ТУК НА ТАТЪК? БЛАГОДАРЯ! ГЕРГАНА
    • Мария Радоева
    • 2011-08-26 09:00:07
    Гергана, Съветът ми е да отидете до вашия личен лекар или направо да посетите специалист уши, нос, гърло. Причините може да са много, но не мога да се ангажирам с мнение. Поздрави, Мария Радоева Ревита ООД www.revita.bg

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.