×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Високо кръвно и летни горещини – как да си помогнем?Освен лекарствата, които обикновено съпътстват всеки ден от живота на хипертоника, съществуват някои абсолютно задължителни за спазване правила, които допринасят за поддържането на кръвното налягане в нормални граници!

-      Психо-емоционално напрежение – напрежението и стреса са напълно противопоказни за хипертониците. Трудно е да бъдем спокойни и да не се ядосваме дори за дребни неща по 24 часа в денонощието, но все пак се съобразявайте със състоянието си.

-      Ограничете на минимум храните, които действат увреждащо на кръвоносните съдове. Такива са захарта, маргарина, животинските мазнини, черния дроб, месните бульони, тъмното месо, мазните млечни продукти и мазните меса.

-      Хапвайте много плодове и зеленчуци, с изключение на картофи и моркови. Наблягайте на пълнозърнестия хляб, соята, ядките, кафявия ориз, бяло дивечово месо, фрешове и обезмаслени млечни продукти. Разпределете храненията си на около 5-6 порции дневно, като се съобразявате с количеството им, разбира се. Не преяждайте!

-      Белият хляб и солта са напълно противопоказни. Също както и бонбоните, вафлите, чипсовете и всякакъв тип „джънкфууд“.

-      Откажете се от алкохола. Можете да си позволявате уиски в минимални количества или съвсем малко бяло вино, само че с доста уговорки.

-      Бъдете внимателни какво гледате по телевизията вечер преди лягане. Ужасите, психотрилърите или сърцераздирателните филми не са от най-подходящите за гледане вечер продукции.

-      Повече движение! Не пренебрегвайте физическата активност като фактор, благоприятстващ състоянието ви. Тя обаче, не бива да ви натоварва емоционално или физически – най-добрият вариант за вас са дългите и спокойни разходки на чист въздух. При възможност, разхождайте се два пъти дневно – сутрин и привечер.

-      Старайте се да гледате на нещата от положителната им страна и не се ядосвайте за дреболии!

[custom-related-posts]

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.