×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Високото кръвно състарява мозъка на младите хораУчени от Калифорнийския университет установиха, че младите хора, които страдат от високо кравно, имат повишени темпове на стареене на главния мозък. Това влошава чувствително когнитивните им характеристики: интелект, памет, логично мислене и пр. Този негативен феномен се наблюдава дори при подрастващи, при които кръвното не е било толкова високо, че да се налага клинична намеса. Ето защо учените подчертават необходимостта от „ранен и оптимален контрол на артериалното налягане”, съобщава Medical News Today.

Учените са анализирали взаимовръзката между кръвното и работата на главния мозък на 579 пациенти, взети на отчет още преди 60 години в клиниката Framingham Heart, в Масачузетс. Било установено, че скоростта на структурни увреждания на главния мозък в състояние на прехипертония се увеличава с 12%, а при хипертония – с 30%. С други думи, ако човек страда от хипертония от 20-годишна възраст, то когато навърши 33 години, мозъкът му ще е като на 40-годишен човек, а на 50 години ще има мозъка на 65-годишен човек.  Изследването установило още, че мозъкът на хората с хипертония има с 9% по-малко сиво вещество, отколкото мозъкът на хората с нормално кръвно, което е  120/80. Прехипертонията е 120-139/80-89, а хипертонията - 140/90.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.