×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.


Група учени от Масачузетс под ръководството на д-р Хари Митчъл, доказаха, че повишаването на твърдостта на стените на аортата съвпада с повишаването на риска от развитие на хипертония. При това артериалното налягане, повишено в началото на наблюдението, не корелира с последващото увеличаване твърдостта на стените на аортата. Тези факти показват, че втвърдяването на аортата предшества развитието на хипертония.

Както посочват авторите на изследването, в него са участвали 1 759 души на средна възраст 60 години. Измененията на параметрите в здравословното им състояние се фиксирали през интервал от седем години между две времеви точки, в два периода - през 1998-2001 г.  и 2005-2008 г. От всички наблюдавани хипертония са развили 338 души. Учените са анализирали такива параметри като  скорост на разпространение на пулсовата вълна и индекса на отразената вълна. Тези характеристики били измерени в амбулаторни условия.  Авторите на изследването смятат, че съсредоточаването на профилактични мероприятия незабавно след установяването на първите симптоми за втвърдяване стените на аортата, ще блокират развитието на този процес и опасността от хипертония.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.