Предишни тестове показаха, че определен вид протеини, които открити в мозъка на болен от Алцхаймер, са причина за унищожението на клетките и загубата на паметта. Беше доказано още, че полифенолите от гроздовото семе спират работата на тези протеини и намаляват уврежданията и дегенерацията на мозъка, които се наблюдават при болни от опасното заболяване.
Изследването на американските учени продължило 5 месеца. Те наблюдавали доброволци, страдащи от Алцхаймер като със специални тестове определяли до каква степен са загубили паметта си. Половината от тях получавали гроздови семки ежедневно, а другата половина – плацебо. Оказало се, че нивата на коварния протеин, които се счита за виновен за болестта, при доброволците от първата група намалял значително, а при втората – останал непроменен. Според д-р Джулио Мария Пасинети Сондер, професор по неврология и психиатрия и гериатрия и ръководител на изследването, гроздовите семки са лесен и безопасен начин за предотвратяване развитието на Алцхаймер. Той е убеден, че пациенти, които са в първите стадии на заболяването могат да се възползват от ранната превенция благодарение на гроздовите семки. Около 103 000 души у нас страдат от деменции, като 50 000 от тях са болни от Алцхаймер.
Болестта на Алцхаймер е дегенеративна форма на деменция, при която загиват голям брой нервни клетки и предаването на сигналите в мозъка се прекъсва. С измирането на невроните в мозъка, способностите на болния и неговият характер постепенно се влошават. Загубата на памет, объркването, проблемите с ориентацията, трудностите с речта, промените в настроението, както и другите симптоми.
Ревита Ви препоръчва
Гроздово семе, 300 mg
Алайв Пауър Актив, 1 л
Коментари (0)
Нов коментар