×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Вида на храненето е изключително важно за здравето на човека, тъй като поне 85% от заболяванията са поради неправилно хранене.

Има три основни правила, които всеки човек трябва да спазва:

1.Храната трябва да бъде течна и полутечна, но не твърда. Течна и полутечна храна са супи, пюрета, плодове, зеленчуци, а сухите храни са основно тестените храни. Знаем че бялото брашно тип 500 съдържа глутен, който, образно казано, „циментира“ червата, т.е. забавя преминаването на храната. По този начин консумацията на бяло брашно се превръща в предпоставка за развитие на гнилостни процеси в червата, също така е и основна причина за запека. Трябва да се премахне приема на храни като бял домашен хляб, кифли, баници, курабийки, бисквити, вафли, в състава на които влиза бялото брашно тип 500.

Брашно тип 1150 е по-добрият вариант, тъй като това са т.нар. трици, които не предизвикват запушване и гнилостни процеси в червата.

2.Храната трябва да бъде на растителна основа, а не на животинска. Т.е. плодовете и зеленчуците са нашата естествена храна, но не и храните с животински произход като месо, сирене, кашкавал, мляко, яйца. В природата съществуват два вида животни: тревопасни и месоядни. Ние, хората, спадаме към тревопасните животни, защото нашите зъби са плоски, за да могат да смилат плодовете, зеленчуците, варивата и ядките, но не са остри както при хищниците, чийто организъм е приспособен за разграждане на животинската мазнина. Разликата е в това, че при човека като тревопасно същество няма достатъчно ензими, които да разграждат животинските мазнини, докато при хищниците тези ензими са в достатъчно количество. Така, когато човек приема храна с животински произход, мазнините се натрупват в черния дроб, „химичната лаборатория“ на организма, и по този начин се затруднява производството и отделянето на ензими, хормони и други важни вещества. От черния дроб животинските мазнини могат да полепнат по стените на кръвоносните съдове, което води до намаляване на притока на кръв към органите. При едно последващо запушване на съдовете може да се достигне до фатален край, т.е. запушване на съдовете към мозъка се нарича инсулт, а запушване на съдовете към сърцето – инфаркт. Това са и основните причини за смъртността.

Животинските мазнини могат да запушат и кръвоносните съдове към щитовидната жлеза и надбъбреците, които са отговорни за свиването на кръвоносните съдове и оттам процесите на заболяване и смърт рязко се ускоряват.

Запушването на съдовете от животински мазнини (лош холестерол), както и готвената храна, при която всъщност енергийните източници – витамини и органични съединения, са разрушени, са в основата и на раковите заболявания. Те, естествено, не са единствената причина, тъй като при раковите заболявания има и хормонални проблеми, както и блокиране на периферни нерви към съответните органи.

Следователно човек трябва да се храни с плодове и зеленчуци и то пресни, но не и с животинска храна, която е в основата на болестите поради намаляването на кръвотока към органите, мозъка, мускулите, ставите.

3.Храната трябва да бъде сурова, т.е. всичко, което е пържено, печено и варено трябва да се премахне. При обработка на храната при температура над 100°C всички витамини и органични вещества, които всъщност носят енергията за организма, се разрушават. Има зеленчуци като боб, грах, ориз и др., които са твърди и не можем да ги ядем сурови. В такъв случай готвим на пара. Парата е 80°С. Сготвени на пара, зеленчуците омекват, а витамините се съхраняват. Ако нямате уред за готвене на пара, в тенджерата се сипва вода и отгоре цедка със зеленчуците, водата кипва и парата минава през зеленчуците.

Вкусът на храната е изключителна важна за поддържане на органите и въобще за здравето на човека. Студените вкусове са сладко, солено, както и мазните храни. Топлите вкусове са люто, кисело и горчиво. Сладкото и соленото задържат вода в организма, което води до охлаждане на органите, в следствие на което и по-лесно заболяват.

Мазното запушва съдовете и органите също се охлаждат. По този начин се подпомага развитието на възпаления – вируси, бактериални и гъбични инфекции, както и проява на повечето болестни състояния като пясъци, камъни, втвърдяване на тъкани и органи.

Топлите вкусове като киселото, лютото и горчивото водят до затопляне на кръвта, отваряне на кръвоносните съдове, повече кръв идва към органите, така те се поддържат здрави и работоспособни.

Киселото (лимони, кисели краставички, ябълков оцет и др.) е киселина, която разтваря мазнините и засилва черния дроб и жлъчката.

Лютото затопля кръвта и дава енергия за сърцето, тънките черва и щитовидната жлеза – люти чушки, черен и червен пипер, чесън, лук, хрян. Колкото по-люта храна, толкова по-здрав организъм.

Горчивото засилва имунната система, дихателната система и дебелото черво. Горчиво е шведска горчивка, цитроплюс – екстракт от семена на грейпфрут, грейпфрут, горчица, тоник и др.

Една добра комбинация за хранене е сок от лимони и грейпфрут, т.е. киселото и горчиво и супа с много люто в нея. Животинските храни, готвеното, мазното и тестеното трябва да се премахнат от храната!

 

За връзка с д-р Маринчев:

29 ДКЦ, кв. Гоце Делчев

Тел. 0888 517 203

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.