×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Забравете за дезодоранта Дезодорантът е един от най-използваните козметични продукти в съвременното общество. Особено през лятото хората усилено го употребяват, за да се справят с неприятната миризма. За съжаление едва ли знаете за скритите опасности в активните съставки на „ухаещия” продукт. Може би трябва да се замислите дали да не намерите друг начин за борба с изпотяването.

Една от основните съставки, използвана в повечето дезодоранти е алуминий. Този метал помага за блокирането на потните жлези и намаляване на неприятната миризма. За съжаление обаче вече има доказателства, че той увеличава риска от болестта на Алцхаймер и от рак (на гърдата при жените, на простатата при мъжете). Въпреки това обаче досега алуминият не се класифицира като канцероген. Само преди няколко години британски учени категорично откриха връзка между метала и рака на гърдата. Анализите показали, че при жените, които ползват дезодоранти, алуминият се натрупва във външните тъкани на млечните жлези.
Парабените са синтетични консерванти, които често се срещат в дезодорантите, както и в много други козметични продукти. За съжаление проучване, проведено в САЩ, в което са участвали 100 случайно избрани доброволци, показва, че при всички нивото на парабени в организма е високо. Резултатите сочат още, че химикалите навлизат в тялото чрез кожата. Изследователите смятат, че парабените лесно могат да разстроят деликатния хормонален баланс на човек. Това без съмнение ще доведе до редица здравословни проблеми.
Пропилен гликол е друга съставка, която се използва в дезодорантите. За съжаление този химикал може да се намери дори и в някои от обработените храни, които се предлагат на пазара. Учените са разделени на две мнения относно неговата безопасност. Някои смятат, че в малки количества той не вреди на здравето. Често използван обаче пропилен гликолът може да причини увреждане на централната нервна система, черния дроб и сърцето.
Химическата агресия не спира до тук. В по-голяма част от съвременната козметика присъстват и фталатите, които помагат на другите съставки да се разтворят и смесят по-добре. Вече има проучвания, които сочат, че фталатите също влияят върху хормоналния баланс и увеличават вероятността от мутация на клетките.
Антибактериалните сапуни, мокри кърпички и гелове обикновено съдържат и триклозан. Той се употребява за намаляване на миризмата. В много страни по света химикалът е класифициран като пестицид. Смята се, че има вероятен канцерогенен ефект и влияе неблагоприятно върху човешкото здраве.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.