×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Запек – митове  и факти Мит: и двата вида фибри (разтворими и неразтворими) еднакво силно противодействат на запека.

Храните, богати на фибри допринасят за стомашния комфорт и редовното изхождане. Неразтворимите фибри например, са решаващ фактор за поддържането на гастронтестиналните функции на тялото. Най-богатите на тях са храните от растителен произход, оълнизърнестите храни и особено пшеницата. Неразтворимите фибри са по-ефикасни срещу нередовен стомах – те увеличават времето, за което храната преминава през храносмилателния тракт и така подпомагат храносмилателните процеси. Те са известни именно с тази си особеност, че предотвратяват запека и стомашните разстройства.

Факт: сушените сини сливи регулират стомашната дейност

Сушените сини сливи са си спечелили репутация на супер ефикасно природно средство срещу запечения стомах. Те нормализират стомашно-чревната дейност, притежават антибактериално действие и са изключително ефективни срещу запека. Разтворимите фибри, открити в сушените сини сливи спомагат и за намаляване нивата на „лошия” холестерол.

Факт: пиенето на повече течности, предимно вода, може да помогне

Консумацията на повече вода предотвратява дехидратацията на организма, която от своя страна също води до запек. По-голямото количество течности спомага за поддържането на изпражненията меки и ппо този начин доста улеснява неприятната ситуация. За информация, злоупотребата с кофеин и алкохолни напитки води до дехидратиране на тялото, така че страдате ли от запек, ограничете кафето до едно, максимум две на ден.

Факт: редовната физическа активност поддържа редовни стомашните функции

Застоялият начин на живот се оказва основна причина за появата на запек. Физическите упражнения обаче, спомагат за раздвижването на червата и наред с това редуцират усещането за стрес. Имайте предвид, че дори разходката в продължение на около 20 минутки дневно, може да окаже доста положително влияние.

Мит: кафето помага срещу запек

Кафето е диуретик, което означава че прекомерната му консумация води до дехидратиране на тялото. Липсата на достатъчно течности в тялото пък, както споменахме, също може да причини запек. Така че, едно кафе сутрин няма да навреди, а може да се каже дори че е полезно. Диетолозите обаче, са категорично против пиенето на повече от чаша-2 кафе дневно.

Мит: прочистването на дебелото черво може е супер ефективен метод срещу последиците от запека

Прочистването на дебелото черво чрез клизми може да помогне за временното отстраняване на отпадъците от тялото, но този метод при всички случаи не е най-ефективния за предотвратяване или лечение на запека. В действителност, честите прочиствания с клизма могат да причинят както запек, така и други сериозни здравословни проблеми. Така че, помислете внимателно дали си заслужава да се подлагате на подобна процедура.

Мит: рициновото масло е супер универсален лек, чиято употреба е напълно безопасна

Истина е, че рициновото масло е мощен лаксатив. Но, подобно на други лаксативи, прекомерното му използване може да предизвика нежелани реакции, като например намаляване способността на организма да усвоява както хранителните вещества, така и някои медикаменти. Злоупотребата с рициново масло може дори да увреди някои от функциите на стомашно-чревния тракт и да усложни още повече ситуацията. Използвайте рициново масло срещу запек, само след изричната препоръка от специалист.

Първа част може да прочетете тук

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.