×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Защо CoQ10 е толкова полезен?Правилното хранене, спортът, спокойният сън са основни предпоставки, за да останете здрави дълго време. Освен това трябва да пиете повече вода, да избягвате бялата захар и алкохола. Знаете ли обаче защо имате нужда от химическото съединение CoQ10? Ако отговорът е „Не”, не се притеснявайте. Това е едно от онези неща, без които не можем. CoQ10 е вещество, което е жизненоважно за човешкото здраве. В действителност то има същото значение като водата и кислорода.


Какво е CoQ10?
CoQ10 (коензим Q10) е вещество, което се съдържа в митохондриите на клетките. То играе важна роля в синтеза на ензими и производството на енергия . Подобно на витамин С, коензим Q10 укрепва имунната система, бори се срещу вирусите и бацилите и действа като мощен антиоксидант. Антиоксидантите са вещества, които унищожават вредните свободни радикали – химични съединения, които увреждат ДНК и могат да причинят дори клетъчна смърт. Именно свободните радикали са в основата на бързото стареене и провокират редица заболявания.


Какви са ползите за здравето?
Поради антиоксидантните си свойства, както и способността да ускори производството на енергия, специалистите смятат, че CoQ10 играе важна роля в превенцията и лечението на сърдечно-съдови заболявания (инсулт, инфаркт, висок холестерол). Проучване, проведено във Великобритания показва, че пациенти, преживели инфаркт се възстановяват много по-бързо, ако вземат добавки с CoQ10 само 3 дни. Освен това опасността от последващи сърдечни проблеми намалява значително. Друго клинично изследване сочи, че CoQ10 помага за понижаване на кръвното налягане. Не на последно място учените са на мнение, че важният коензим помага при лечението на автоимунни заболявания като СПИН и успешно се бори с хронични бактериални и вирусни инфекции.
Има предварителни данни, че CoQ10 може да допълни и лечение на Алцхаймер и Паркинсон. Някои дами го вземат, за да се справят с безплодието. През последните години веществото се радва на голям успех в козметичната индустрия. Разкрасителните продукти, в които има CoQ10, намаляват бръчките и защитават кожата от вредното въздействие на слънцето.
Факт е, че списъкът с ползите от CoQ10 е дълъг и впечатляващ. Повечето учени и лекари са категорични, че веществото е съществен елемент за подобряване и поддържане на доброто здраве.
Може да си набавите Q10 от скумрията, сьомгата, сардините и черния дроб. Ензимът също се съдържа в говеждото, пилешкото, свинското и агнешкото месо. Ако не обичате меса, хапвайте повече спанак, броколи, авокадо, фъстъци и пълнозърнести храни.

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.