×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
кости, зъби, стави, сърцеМагнезият е кофактор в повече от 300 ензимни реакции в тялото. Той е необходим за предаването на нервни импулси, за мускулната активност, регулацията на температурата, детоксикацията в тялото и за формирането на здрави кости и зъби. Участва в процеса на производство на енергия и синтезирането на ДНК и РНК. Според множество проучвания той е необходим и за следните органи и системи:

  • кръвно налягане – магнезият може да понижи високото кръвно налягане. Той има умерено по сила действие и затова не може да бъде използван за рязко понижаване на кръвното.

  • кости – той участва в метаболизма на калций, синтеза на витамин Д и поддържа целостта на опорно-двигателната система.

  • сърдечно-съдова система – магнезият влияе върху много аспекти на сърдечно-съдовото здраве. Той намалява залепването на тромбоцитите, помага за втечняване на кръвта, блокира прекомерното натрупване на калций и отпуска кръвоносните съдове.

  • ензимна активност – магнезият е кофактор за окислителното форфорилиране при производството на АТФ. Той е жизненоважен за производството и транспортирането на енергия, за синтеза на протеини и липиди, за мускулните контракции и за предаването на нервни импулси.

  • заболявания на сърцето – адекватният прием на магнезий намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и увеличава шанса за оцеляване след прекаран инфаркт. При интравенозен прием на магнезий в ранните етапи на инфаркт, може да се намали смъртността с до 70%  в месеца след инфаркта.

  • метаболизъм – той е необходим за метаболизма на въглехидрати, протеини и мазнини, както и за активността на калция, фосфора и витамин С. Жизненоважен е за здравето на нервната и мускулната тъкан.

  • зъби – магнезият помага за задържане на калция в зъбния емайл, което създава добра бариера за защита на зъбите от кариеси.


 

Много хора не приемат достатъчно магнезий чрез храната като нормалната доза е 400 мг дневно при възрастните.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.