×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Знаете ли, че зъбите...Всеки човек се стреми да бъде привлекателен, а красотата е пряко свързана със здравето. Това се отнася и за усмивката. Какво ни пречи да съхраним зъбите си здрави ? И какви грижи трябва да полагаме за тях? Отговорите на тези и на други въпроси ще дадем в тази статия.

Захарта и сладките храни не са единствените виновници за лошото състояние на зъбите. Продуктите с високо ниво на киселинност, например смучещите бонбони, газираните напитки и плодовите сокове, могат да отслабят зъбния емайл. Резултатът е ясен: ерозия на емайла, с последващо негово разрушаване.

Според стоматолозите, най-опасна за здравето на зъбите е лимонената киселина. В списъка с опасни храни специалистите включват още прекалено киселите продукти (например кисели ябълки и грозде) и прекалено сладките (смучещи, шоколадови и др. бонбони). Дори киселите дъвчащи витамини за деца могат да станат причина за развитие на кариес.

Американските специалисти в областта на детската стоматология твърдят, че всички бонбони с кисел вкус, преминали през лабораторни изследвания, имат ниски нива на pH. Тяхното въздействие е подобно на кубче лед, оставено върху нагорещена повърхност. Киселината буквално разяжда зъбите. Това се случва, защото детския зъбен емайл е несъвършен, тъй като е мек и е уязвим към различни въздействия.

Но трябва ли да се откажем от киселите храни? Съвсем не! Специалистите препоръчват употребата на кисели в комбинация с други видове продукти. Съчетанието с друг вид храна ще минимизира влиянието на киселините върху зъбите. Друг начин за защита на емайла е употребата на дъвки със съдържание на ксилитол. Това вещество атакува вредните бактерии и способства за предотвратяването на кариеси.

Ледът, пуканките, пиърсингът на езика или устната – всичко това може да увреди вашите зъби, които за разлика от кожата не са способни на регенерация. Според някои специалисти дори безобидно лакомство като пуканките може да влоши състоянието на зъбния емайл. „Да ядеш пуканки е все едно да ядеш камъни” – смятат американските стоматолози. Пиърсингът на езика или устната е не по-малко вреден. Металът, от който се изработват украшенията, встъпва в реакция със слюнката, а това от своя страна провокира появата на бактерии.

Американските учени доказаха, че притежателите на пиърсинг в устната кухина страдат с 40% по-често от чупливост на зъбите. Освен това пиърсингът способства за различни деформации на зъбите, което може да доведе до тяхната загуба.

Най-разпространените причини за загуба на зъбите са болестите на венците и кариесът. За съжаление голяма част от хората предпочитат да отстранят болните зъби, отколкото да отделят средства за тяхното своевременно възстановяване и лечение.

Известно е, че флуорът е полезен за зъбите. Но при деца до 8 години излишъкът на това вещество провокира заболяването флуороза. Флуорозата се проявява във вид на бели петънца по зъбите, които впоследствие потъмняват. За съжаление тези петна не могат да бъдат отстранени.

Сериозна опасност за малките деца представлява и гълтането на паста за зъби. В повечето случаи флуорозата възниква именно при такива деца. За да избегнете това, наблюдавайте детето си, докато мие зъбите си и го научете да използва по-малки количества паста.

Брекетите също могат да станат причина за развитие на кариес. Лекарите-ортодонти предупреждават, че хората, които носят брекети, трябва да отделят особено внимание на устната си хигиена. Остатъци от храна могат да попаднат в металните частички на брекетите и да стимулират растежа на предизвикващи кариес бактерии. Дори бактериите да не провокират възникването на кариес, те могат да доведат до процес на деминерализация на зъбите. И в двата случая резултатите ще бъдат плачевни.

Ревита Ви препоръчва:

Калций § магнезий, 250 mg

Калций, магнезий и цинк, 255 mg

Калциев цитрат, 250 mg

Калциев комплекс, 500 mg

Калций § магнезий § витамин D, 250 mg

Корал калций, 805 mg

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.