×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.


Американски учени откриха два фактора, предотвратяващи прекаленото напълняване на бъдещите майки. В изследване, публикувано в сп. „Medicine & Science in Sports & Exercise”, учените сравняват бременни жени с нормално тегло, които изпълняват редовно леки физически упражнение и спазват умерена диета, с бременни жени, които не правят това. 49 жени, бременни от 16-та до 20-та седмица били разделени на две групи. Едните изпълнявали упражнения по спортно ходене с ниска интензивност 3 - 4 пъти седмично с постепенно увеличаване на продължителността от 25 до 40 минути. Жените и от двете групи спазвали диета, типична за бременни с гестационен диабет. В контролната група били включени 45 бременни жени с нормално тегло, които не изпълнявали никакви упражнения и не спазвали диета.

Жените от първата група почти не са показали значителни отклонения от нормалното си тегло.  Нещо повече, 2 месеца след раждането при 28% от тези жени разликата с теглото им преди раждането била до 2 кг. С подобен резултат успяли да се похвалят едва 7% от жените в контролната група. Разбит е митът, че бременните жени трябва да ядат за двама. Необходимо е във втората и третата третина от бременността дневната дажба да се увеличи с 200 – 500 калории. Ако майката преди бременността е била по-тежка, калориите трябва да са по-малко, препоръчва един от авторите на изследването.

Прочетете още по темата:

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.