×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
високо кръвно, хипертонияНякои от признаците за високо кръвно налягане са главоболие, замаяност, задъхване и замъглено зрение.

Често не се наблюдават никакви симптоми и човек не предполага, че страда от високо кръвно налягане. Прекомерното налягане върху стените на кръвоносните съдове може да увреди както самите съдове, така и различни органи в тялото. Това води до увеличен риск от сърдечна недостатъчност, инфаркт, инсулт, атеросклероза, увреждане на мозъка, загуба на зрението, бъбречна недостатъчност и други заболявания.

Една от често срещаните причини за високо кръвно налягане е стресът, но такива могат да бъдат и заседналият начин на живот и нездравословното хранене. Други рискови фактори са тютюнопушенето, фамилната обремененост, наднорменото тегло и възрастта.

Най-често болните се опитват да лекуват високото кръвно налягане с медикаменти, но много от тях са недоволни от страничните ефекти като сухота в устата, замаяност, главоболие и дори импотентност. В резултат на това много хора стават все по-осъзнати и намират природни методи за справяне с високото кръвно налягане чрез промяна в начина на живот – здравословно хранене, спортуване и ментално здраве и включват хранителни добавки в менюто си.

Според изследване на университета в Мериленд, САЩ има много начини да се понижи кръвното налягане с естествени средства.

Ето кои са те:

  • Омега-3 мастни киселини –помагат за поддържане гъвкавостта на кръвоносните съдове

  • Калций –регулира тонуса на гладката мускулатура на кръвоносните съдове. Установено е, че хората, които имат достатъчно калций в организма, имат по-ниско кръвно налягане от тези, които имат недостиг на калций

  • Намаляване на теглото – при хората с наднормено тегло дори слабото намаляване на теглото води до понижаване на кръвното налягане. Особено важно е то да бъде комбинирано с намаляване приема на сол.

  • Спортуване – редовното спортуване поддържа еластичността на артериите като осигурява правилното кръвообращение и нормалното кръвно налягане

  • Достатъчно време за сън и почивка – проблемите със съня - като сънната апнея - са свързани с високото кръвно налягане. Недостатъчният сън може да увеличи нивата на стресови хормони, което също води до увеличаване на кръвното налягане

  • Намаляване на стреса. За целта се препоръчват йога, тай-чи, техники за релаксация, медитация.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.