×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Как да се предпазим от коварния ракСпоред стряскащата статистика от Националния раков регистър, в България от рак умират около 30 000 души всяка година. Страшните прогнози сочат, че до 2030 година, болните от рак българи ще достигнат цял милион!

Най-много са болните от рак на панкреаса, дебелото черво и белия дроб. При жените пък броят на заболелите от рак на млечната жлеза непрекъснато расте.

Статистическите данни сочат, че онкологичните заболявания са на второ място като причинител на високата смъртност у нас.

Ракът е коварна и страшна болест, чието лечение е трудно и продължително. Затова, превантивната защита е особено важна за намаляване риска от поява и развитие на болестта. Хранителният режим, физическата акртивност,  отказът от някои вредни навици, със сигурност биха били от значение в една такава превантивна защита.

Какво можете да направите за себе си?

-          Прекратяване на тютюнопушенето –  колкото повече пушите и прекарвате в запушени помещения, толкова повече увеличавате риска от развитие на рак на белия дроб. Според клинични изследвания, 10 години след спирането на цигарите, рисковете от развитие на рак намаляват наполовина!

-          Хранителен режим – поддържайте здравословно тегло, консумирайки от 8 до 10 порции плодове и зеленчуци дневно. Ако имате наднормено тегло, спазвайте диета с нисък гликемичен индекс.

-          Намаляване количествата алкохол – силно препоръчително е да намалите консумираните количества твърд алкохол. Откажете се от него през седмицата и пийвайте по малко през уикенда. През останалото време можете да пиете по чаша вино с вечерята / обяда.

-          Повече физическа активност – превърнете добрата физическа активност в начин на живот и не позволявайте на мързела да ви попречи в това начинание. В краен случай – разхождайте се не по-малко от 1 час на ден пеша.

Други съвети:

  • Сауната – много полезен начин за премахване на всички вредни и токсични химикали от тялото. Започнете редовно да практикувате сауната, като в началото се настройте за 10 минутен престой, след което увеличете времето на около половн час. Всичко това, с уговорката че нямате противопоказания за използване на сауна.

  • Избягвайте прекомерния престой на слънце през лятото и щедро нанасяйте слънцезащитните продукти.

  • Не посещавайте солариуми по никакъв повод.

  • В най-горещите дни, между 10 и 16 часа, бъдете на сянка.

  • Осигурете си дълъг, спокоен и пълноценен сън през нощта.

  • Редуцирайте нивата на „лошия” стрес. Абстрайхирайте се доколкото можете от всички дребни неща, които ви дразнят, но които – в крайна сметка не са определящи нито за живота, нито за здравето ви.

  • Приемайте хората такива, каквито са. Не задържайте обида и гняв. Просто когато някой не ви допада, намалете колкото е възможно общуването с него и въобще игнорирайте мисълта, че тази личност ви е неприятна.

  • Научете са да бъдете благодарни за всичко, което имате.

  • Радвайте се на живота!

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.